Jubileumi kenutúra a Colorado folyón

Elődök örökségét továbbvinni...immár 50 éve

/ Danyi Ágnes /
danyi.agnes képe

Nagy, cserkész hagyományokon alapuló túra részese lehettem. Hagyományosan, mint minden évben, Hálaadáskor, most is vízre szálltak a Dél-Kaliforniai cserkészek. A legutóbbi évekhez hasonlóan a túrát idén is Kass Pál szervezte meg. A túrát nagy érdeklődés övezte, érkeztek cserkészek San Diego-ból, Las Vegas-ból, Los Angeles-ből, Hollywoodból. Lelkes érdeklődőkkel, barátokkal kiegészülve 34-en vágtunk neki a 4 napos kalandnak. Kenuba szálltunk és eveztünk Kalifornia és Arizona határán, a túra tiszteletére pirospaprikával Tiszává keresztelt Colorado folyón lefelé. A túránk Blythe-nál kezdődött és Yuma-ig tartott. Közel 50 mérföldet eveztünk az 50 év tiszteletére.

Mint minden évben, idén is volt egy kerettörténet, mely végigkísérte az utunkat. Az idei évben Hany Istók legendája szolgáltatta a keretmesét, ezt a legendát dolgoztuk fel a 4 nap alatt. A cserkészeknek és minden résztvevőnek akadt feladat, szerep a történetben. Minden este tábortüzet raktunk és népdalaink éneklése közben előadtunk egy-egy jelenetet az aznapi történetből. 

Fizikailag is megterhelő a túra, hisz napi 10-12 mérföldet evezni, hogy eljuss a következő táborhelyig, fárasztó. Azonban a gyönyörű természeti környezet, az útközben felfedezett homokzátonyok szolgáltatta homokos strandok, ahol lehetőségünk volt fürdeni és pihenni, a jó társaság (és még sokáig sorolhatnám) miatt egy igazán pihentető túra részesei lehettünk. Jó volt kicsit elszakadni és kimozdulni a megszokottból, egymásra figyelni, együtt lenni, együtt tenni.

Ébredezés az első táborhelyenIndulás előttVízreszállás előttA csapatEgy este a tábortűznélA horgászunk Pillanatkép a folyónA Colorado, azaz a Tisza, a magasbólSivatagi tájképEgy kis túraKilátás a táborhelyünkrőlKilátás a táborhelyünkrőlPillanatkép a folyónEbéd a folyópartonIsmét evezünkEbéd a homokzátonyonPillanatkép a folyónEgy kis pihenőPillanatkép a folyónPillanatkép a folyónPillanatkép a folyónA Kenu túra zászlóEgy kis pihenőEgy kis pihenő