Hollywoodi cserkészek a természetben

A 17-es Könyves Kálmán cserkészcsapat gyönyörű környezetben tartotta cserkészgyűlését

/ Danyi Ágnes /
danyi.agnes képe

A Temescal Gateway (Canyon) Parkban, Santa Monica-tól nem messze, a megszokott rend szerint zajlott a program. A gyűlést zászlófelvonással kezdtük. Ezután a vezetők közösen játszottak a cserkészekkel. Nagyon jól szórakoztunk a különböző játékok során. Ezután következett az őrsi foglalkozás és magyar óra a kiscserkészeknek. Különböző kellékekkel tanulták a kicsik a magyar abc betűit. Nagyon élvezték az órát, mely végén az egyik feladat az volt, hogy keressék meg a nevükben található betűket és össze kellett állítaniuk a kupakokra írt betűkből a keresztnevüket.

Miután hasznos ismeretekre tettek szert, a vezetőkkel együtt új népdalokkal bővítettük népdaltárunkat, új dalokat tanultunk. Ezután következett egy kis néptánc, mozogtunk és jól szórakoztunk egy kis népzenére.

A gyűlés záró programja egy kirándulás volt a parkban, azonban előtte közösen levontuk a zászlót. Utána indultunk el a túraútvonalon és együtt felsétáltunk egy gyönyörű kilátóhelyre, ahonnan szinte az egész partvonalon elláttunk, Santa Monica-n keresztül, egészen Long Beach-ig. Szép, tiszta idő volt, nagyszerű kilátás fogadott bennünket a magasban.

Miután gyönyörködtünk a látványban, elindultunk vissza a park területére, majd szép lassan elhagyta a területet.
Nagyon jó élmény volt a szabadban tartani a cserkészgyűlést. A gyerekek élvezték, hogy szabadon szaladgálhatnak, játszhatnak a természetben és mindannyiunkat lenyűgözött a gyönyörű kilátás, a csodaszép természeti környezet.

Magyar óra a szabadbanBetűkeresésKilátás a magasbólKilátás a magasbólFelértünk a tetőreCsapatfotóKirándulásMagyar óraBetűkeresésNéptáncTúraEgy kis játék mindig kellMagyar óraÉnekeljünk együtt