Harangszó Benefit Bál, Ontario, Kalifornia

2018. november 10-én megtartották a hagyományos Harangszó Benefit Bált a kaliforniai Ontarióban

/ Beke Péter /
beke.peter képe

Az Ontarioi Független Magyar Református Egyház idén is megtartotta a hagyományos „Harangszó” Benetfit Bált. November 10-én délután 6 órakor megnyitotta ajtóit a Zágonyi terem a vendégek előtt. Az esemény elegáns szórakozási lehetőséget nyújtott a kaliforniai magyarság és minden érdeklődő számára. Az este alatt lehetőség nyílt adományokkal támogatni az egyházat, ezt sokan meg is tették. Az adományokból az egyház, főtiszteletű Szabó Sándor vezetésével tovább folytathatja Isten hűséges szolgálatát, a magyarság fenntartását, a nyelv és kultúra ápolását. A Négyessy Apartment komplexum felújítása már megkezdődött és szépen halad, de nagy szükség van a támogatásra, amiből tovább folytathatják a munkálatokat.

Már hetekkel korábban megkezdődtek az előkészületek Szabó Zsóka főtiszteletű asszony vezetésével és az ontarioi magyarok és Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas segítségével. A díszítés során az egész közösségi terem ünnepi díszbe öltözött. A konyhában előkészítettek több mint 120 kacsacombot és ugyanannyi hortobágyi húsos palacsintát. Ám az előkészületek mellett is a főtiszteletű asszony az Ontarioi Nőegylet segítségével szombat kora reggeltől a konyhában dolgozott, hogy gondoskodjanak az ízletes vacsoráról.

Hat óra elmúltával érkeztek az első vendégek. Voltak, akik több száz mérföldről jöttek, hogy közösen ünnepelhessék az egyház fennállásának 59. esztendejét, a magyar közösség összetartását és együtt szórakozzanak.

Az órákon át tartó táncért és zenéért Stark Ferencnek, magyarországi zongorista, énekes és harmonika művésznek jár az elismerés.

Külön köszönet illeti meg az est házigazdáit főtiszteletű Szabó Sándort és Szabó Zsóka főtiszteletű asszonyt, akik áldozatos munkával és hatalmas kitartással készültek az estére. Egészen reggel 4-ig, amíg az utolsó vendégek is hazamentek gondoskodtak a jó hangulatról és a programok gördülékenységéről.

Egyházunk nevében hálásan köszönjük mindenki támogatását és Isten gazdag áldását kérjük életére, családjára, a magyarságért végzett szolgálatára.

Készül a vacsoraSült kacsahangulatVacsora előttBeszélgetésekVárjuk a vacsorátcsoportképpüspöki beszédKacsacombMagyaros süteméyekFigyelemKish Erzsi énekeOklevelek átadásaTeremPüspök úr beszédet mond