Hamiltoni cserkészek őszi kirándulása a Ball's Falls parkban

/ Kürti Csaba /
kurti.csaba képe

A hamiltoni 27. Kaszap István fiú és az 59. Erzsébet Királyné leány cserkészcsapat idén is megtartotta hagyományos őszi kirándulását, melyen minden korosztály képviseltette magát. Az előző évekhez hasonlóan idén is a Ball's Falls Conservation Area adott otthont az eseménynek. Játékos vetélkedőkkel hangolódtak rá a fiatalok a feladatokra. Elsőként az íjászattal ismerkedhettek meg és szerezhettek gyakorlatot a hagyományos és csigás íjak segítségével. Ezt követte egy több állomásból álló feladatsor, amit mindenkinek teljesítenie kellett. Megtanulta mindenki az iránytű és tájoló használatát, amit egy soron következő állomáson gyakorlatban is alkalmazniuk kellett, ahol az előre elrejtett pontok segítségével végig kellett menniük egy pályán a tájoló segítségével. Cserkészek számára nélkülözhetetlen csomózástechnikákat sajátíthatott el mindenki és megtanulhatta, hogy különleges élethelyzetekben mit kell tenni.

Ezzel egy időben a legkisebbek Mátyás Király történeteibe élhették bele magukat és játszva ismerkedhettek meg történelmünk fontos részleteivel.

Egy igazi kirándulás nélkülözhetetlen része a tábortűz és az ott készült étel. Ez most sem maradhatott el, erről a cserkészek és vezetőik gondoskodtak. Még az eső sem tudta elmosni a nap fénypontját: a bográcsban készült a krumplipaprikást. Amíg a vacsora elkészült, a gyerekek számháborúval töltötték idejüket.

Sok új tudással, tapasztalattal és élménnyel tért mindenki haza, és egy újabb felejthetetlen kirándulással lettünk gazdagabbak.

Hamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulásaHamiltoni cserkészek őszi kirándulása