Gyertyafényes istentisztelet és karácsonyi műsor Los Angeles-ben

/ Fogarasi Rita Zsófia /
fogarasi.rita.zsofia képe

2017. december 17-én, vasárnap délután 4 órakor kezdődött el a már hagyományosnak mondható karácsonyi istentisztelet a San Fernando Völgyi Magyar Református Egyházban. Mint mindig, most is szép számmal gyűlt össze az egyházi közösség. A templom csodaszép karácsonyi díszekben pompázott, a szépen kivilágított elmaradhatatlan karácsonyi fenyőfával egyetemben. Nt. Jakabffy Zsolt lelkipásztor igehirdetése arra hívta fel a közösség figyelmét, hogy tanuljunk meg élni.

Az istentiszteletet a Magyar Iskola tanulói által előadott karácsonyi műsor követte a templomban egy kis betlehemezési játékkal. Először az óvodásoké volt a főszerep, akik köszöntötték és boldog karácsonyt kívántak az egybegyűlteknek egy-egy karácsonyi vers, mondóka elmondásával. A kicsik elszavalták az „Ég a gyertya ég” népszerű gyermekverset is. Majd következtek a nagyobbak és ifjak, több dalt és verset adtak elő. Többek között a  Kodály kórussal a „Mennyből az angyalt” és Nt. Jakabffy Zsolt lelkipásztor gitár kíséretével „Megszületett”, „Gyere el a jászolhoz” és az „Él a remény” című dalokat.

A karácsonyi műsor ezzel még nem ért véget, a Bethlen teremben folytatódott a Rontó-Bontó néptánc együttes fellépésével. Kalotaszegi ruhákban adtak elő egy vegyes néptáncot, több tájegység táncának bemutatásával, elsöprő sikerrel. Ezzel véget ért a műsor, de az est még nem. Az Egyház ízletes vacsorával várta az ünnepség közönségét, egy hamisitatlan magyar étellel, a töltött káposztával, melyet mindenki jóízűen, kellemes beszélgetés mellett fogyasztott el.
Végül jó pár óra elteltével, a beszélgetések múltával  elcsendesült a templom.

 

Gyertyafényes Istentisztelet és Karácsonyi műsorGyertyafényes Istentisztelet és Karácsonyi műsorGyertyafényes Istentisztelet és Karácsonyi műsorGyertyafényes Istentisztelet és Karácsonyi műsor