„Fergeteges ez a bál, még a ház is muzsikál…”

/ Lakatos Andrea /
lakatos.andrea képe

2020. február 15–én gyerekzsivajtól volt hangos a St. Otto gyülekezeti terme Nürnbergben, hiszen a nürnbergi magyar gyerekek legnépszerűbb programja, a farsangi mulatság idén sem maradhatott el a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület színes palettájáról.

Erre az alkalomra több mint 120 jelmezes gyerek és felnőtt látogatott el azért, hogy együtt mulassanak, vigadjanak, és hangos mulatságukkal elűzzék a hideg telet. A Nürnbergi Magyar Gyerekcsoport lelkes önkéntesei most is barkácsolásra, közös játékra, fergeteges mulatozásra invitálták a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Az érdeklődők készíthettek maguknak busó maszkokat, a bátrabbak megmérethettek egy igazán különleges íz próbán, továbbá különböző ügyességi játékokban is próbára tehették magukat a kíváncsiskodók.  

A tartalmas délután fő attrakciója a jelmezverseny volt, ahol a maskarás gyerekek és szülők együtt vonultak fel a kéttagú zsűri előtt. Voltak ijesztő boszorkányok és kalózok, mesebeli hercegnők, furfangos állatok, sárkányok, szuperhősök, mindenféle furcsaságok. Szemmel láthatóan a résztvevők képzeletének semmi sem szabott határt a jelmezek összeállításánál, így senki sem maradt ajándék nélkül, hiszen mindenki jutalmat érdemelt a kreativitásáért.

Természetesen az ünnepi asztal most is rengeteg finomsággal várta azokat, akik a nagy mulatozásban megéheztek vagy megszomjaztak. Mindezt pedig a tombolahúzással koronáztuk meg, ahol az izgatott családok rengeteg értékes, szebbnél szebb ajándékot nyerhettek.

Bár még nagyon örülünk a hónak és a jégnek, azért reméljük voltunk annyira hangosak, hogy a tél kicsit megijedjen és lassan teret engedve a tavasznak tovább álljon.

 A csapatMesebeli hercegnőkBarkácsasztalÍzpróbaCsoda-kezekItt a farsang, áll a bálItt a farsang, áll a bálValami készülIllatok és ízek kavalkádjaFinomságokTánc és buliMaskarásokÖröm játékVetélkedőVetélkedőJelmezversenySzabad az út!Együtt a legjobb!TombolaKi a következő szerencsés nyertes?