Farsangi bál Nürnbergben

/ Lakatos Andrea /
lakatos.andrea képe

A februári hónap egyik legszínesebb, legközkedveltebb ünnepe nem más, mint a farsang. A jelmezes forgatag és jókedv bűvkörébe keríti a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Vannak, akik szívesen és aktívan részt is vesznek benne, míg mások inkább csak lelkes szemlélőként járulnak hozzá az ünnep sikeréhez.

A Nürnbergi Magyar Kultúregyesület önkéntes csapata pedig ezúttal is gondoskodott arról, hogy a mulatni vágyó nürnbergi magyar közösség együtt tudjon vigadni, ünnepelni. A gyerekek farsangi mulatsága után, 2020. február 22-én a felnőttek is jelmezekbe bújhattak, önfeledten mulathattak a minden évben nagy érdeklődésnek örvendő farsangi bálon. A Nürnbergi Magyar Kultúregyesület immáron negyedik teltházas bálján vehettem részt, ami most is magával ragadott. A hajnalig tartó bálon 230-an vettek részt. A talpalávalóról idén is a nürnbergi „Ica és Dodi” duó gondoskodott, akik fergeteges hangulatot teremtettek.

Az est folyamán meglepetés zenéléssel ajándékozta meg a közönséget Csillag-Szabó Dóra, Kurucz Ádám és Filkor Dávid, továbbá LuciFair bűvész show-val szórakoztatta a vendégeket.

A gyerekek farsangi mulatságához hasonlóan itt is rengeteg kreatív, érdekes, színes és mulatságos maskarával találkozhattunk. A hagyománnyá vált jelmezversenyre idén is sok nevezés érkezett. A táncparkett megtelt kalózokkal, Piroskákkal, cowboyokkal, hippikkel, hercegnőkkel, na de még foltos tehenekkel is. A nyertesek közül azonban kiemelkedett a közönségdíjas rendőrfiú, aki mindenkit levett a lábáról.

A bál egyik jelentős mozzanata a jótékonysági tombolasorsolás volt, amelyre jelentős felajánlás érkezett, így értékes nyereményekkel lehettek gazdagabbak a szerencsésebbek. A befolyt összeget pedig a nürnbergi magyar közösség javára tudja fordítani az egyesület, hiszen a gyermekeknek és felnőtteknek rendezett kulturális programok költségeit tudja fedezni belőle. 

Bízunk benne, hogy mindenki önfeledten kitombolhatta magát és jól szórakozott. A télnek lassan búcsút intünk, de türelmetlenül várjuk már a tavaszt is, hiszen a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület naptára továbbra sem marad üresen, rengeteg értékes program várja az elkövetkezőkben is a nürnbergi magyar közösséget.

Kedves arcok!A kockás menő! Csupa elegancia!Nürnbergi magyar zenészek!A vendégseregBuli és jókedvÖnkéntesekLuciFair és a bűvész showLuciFair és a bűvész showCsupa szív, szeretet!Meglepetés zenészek!Fergeteges buliJelmezversenyJelmezversenyA zsűri és a nyertes!A közönség kedvence!TáncItt a farsang, áll a bál! TombolaTombola