Farsangi mulatság és Turulmadár próba Los Angeles-ben

Cserkészek nem mindennapi élményei

/ Danyi Ágnes /
danyi.agnes képe

A Szent István templomban tartott magyar oktatás után ugyanis a kiscserkészek egy fergeteges farsangi mulatságban, a cserkészek pedig bátorságot igénylő próbán vettek részt Los Angeles belvárosában. A napot mindannyian a Los Angeles-i Szent István templomban kezdtük. Amíg a nagyoknak magyar óra volt, addig a kiscserkészek a farsangról tanultak, álarcokat készítettek. Új dalokat tanultunk, illetve bábozással összekötve egy izgalmas mesét hallgattunk meg. Ezután következett még egy kis játék, amit nagyon élveztek a gyerekek. Természetesen nem farsang a farsang szalagos fánk nélkül, így itt sem maradhatott el. Finom fánkokkal koronáztuk meg a napot.

Aztán eljött a várva várt pillanat és minden kiscserkész felvette a farsangi jelmezét, amit a színpadon mutattak be. Ezzel a farsangi mulatsággal biztosan sikerült elűzniük a telet kiscserkészeinknek. Közben a nagyokkal közösen elutaztunk Los Angeles ikonikus felhőkarcolójához, a US Bank épülethez. Mielőtt felmentünk volna a több mint 310 m (1018 foot) magas torony kilátójába, a két cserkészőrs feladata volt megbecsülni, milyen magas lehet az épület. Majdnem pontosan sikerült eltalálniuk a toronyház magasságát. Az épület nevezetessége a tetején található Skyspace, ahol 360° panorámában lehet megcsodálni Los Angelest a magasból. Valamint itt található egy üvegfalú csúszda, ahol a bátor jelentkezők 300 méteres magasságban csúszhatnak le a 70. emeletről a 69-re. A cserkészek mindannyian kiállták a bátorságpróbát, és mint a magyar mondák legendás turulmadara repültek Los Angeles felett.

Farsangi bálFarsangi bálTáncoltunk is Farsangi bálFarsangi bálFarsangi bálMese a kiscserkészeknekBáboztunk isBáboztunk isBáboztunk isMese a kiscserkészeknekKiscserkész foglalkozásKiscserkész foglalkozásKiscserkész foglalkozásKiscserkész foglalkozásEgy kis játékEgy kis játékEgy kis játékCserkészek a magasbanTurulmadár próbaTurulmadár próbaTurulmadár próbaTurulmadár próbaTurulmadár próbaTurulmadár próbaTurulmadár próbaA cserkészek kiállták a bátorságpróbátKi találja meg először a magyar feliratot?A bátor cserkészekUS Bank épületUS Bank épület előttUS Bank épület előtt