Évkezdő szalonnasütés Cambridge-ben

Magyar iskolások első tanítási napjának közös programja

/ Kürti Csaba /
kurti.csaba képe

Nagyon finom volt a szalonna és kellemes volt a társaság! A Cambridge-ben található nagy múltú Kossuth Háznak köszönhetően a guelphi és a kitcheneri magyar iskolások együtt tölthették az első tanítási nap végét és megoszthatták nyári élményeiket és őszi terveiket. Az idő nagyon kegyes volt, így szeptember közepén is nyári melegben telt az este. A gyerekek a szalonna helyett inkább marshmallow-t tűztek a nyársukra, de nem hiányozhatott a szalonna és a virsli se a menüből. Köszönhetően a résztvevőknek és a szervezőknek, asztalok sokaságán volt megtalálható bőségesen a hagyományos magyar ízektől a legkülönbözőbb gyümölcsökig mindenféle finom étel. A saját készítésű pogácsák mindenkit levettek a lábukról.

Miközben a szabadban ropogott a tűz, bent az épületben igazi magyar gulyáslevest kóstolhattak a résztvevők. Még az sem tántorította el az embereket, hogy teljesen beesteledett, hosszasan folyt az élmények mesélése az éj sötétjében, a tábortűz környezetében. 

Fontosak ezek a különleges alkalmak, ahol generációk találkoznak és a legkisebbektől az aggastyánokig mindenki megtalálja a számára kedves és élvezetes programot. Reméljük jövőre ugyanitt találkozunk, és még többen ízlelhetjük a parázs fölött sütött ételek ízét és hosszasan beszélgethetünk életünk történéseiről.

Fotók: Kürti Csaba (c)

Szalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth HázbanSzalonnasütés a Cambridge-i Kossuth Házban