Decemberi, és januári történések a georgiai magyaroknál

/ Varga Tamás /
varga.tamas képe

A georgiai magyar szervezet 2023. december 17-én tartotta a karácsonyi ünnepséget. Az esemény egy Istentisztelettel kezdődött, amivel párhuzamosan volt egy magyar óra, ahol a gyerekek karácsonyi képeslapot készítettek. Az ünnepség része volt több zenés előadás, majd a gyerekek szavaltak verseket, és játszottak dalokat a Mikulásnak, aki ezután megajándékozta őket. Az ünnepség utáni szeretetvendégségen pedig jókat lehetett beszélgetni, és építeni a közösséget.

A Budapest temető felújításának második fázisa novemberben kezdődött. Az első lépés a második fázisban a temető füvesítése volt, ami december folyamán elkészült. A fázis második része magában foglalja egy új kerítés, és járdák létrehozását.

A gyerekek jelenleg magyar néptáncot tanulnak, amit majd márciusban fognak előadni, nagyon élvezik az oktatást, lelkesen tanulják a lépéseket, és a dalok szövegeit is.

 

Budapest temető a füvesítés utánBudapest temető a füvesítés utánIstentiszteletA magyar órán a gyerekek karácsonyi képeslapot készítettekA karácsonyi magyar óra közben Versmondás a MikulásnakBudapest temető munkálatok közbenZongorázás a MikulásnakTáncóra