Adventi készülődés a Bécsi Magyar Iskolában

Népdaltanulással egybekötött kézműveskedés

/ Várkonyi Borbála /
varkonyi.borbala képe

December 2-án, az advent első vasárnapját megelőző szombaton népdaltanulással egybekötött kézművesprogramot szerveztünk a Bécsi Magyar Iskolában, amelyre meghívtuk Kovács Bálintot is, a Virtuózok tehetségkutató műsorban is debütáló fiatal furulyaművészt, a Bécsi Zeneakadémia jelenlegi diákját. Bálint játéka tette még élvezetesebbé a közös éneklést, a karácsonyi dalokat zongorán kísérte, de eljátszott egy-egy dalt körtemuzsikán és okarinán is, amelyet később a gyerekek is kipróbálhattak. A közös éneklést követően egy holland zeneszerző művével kápráztatta el a hallgatóságot.

A gyerekeket minden asztalnál különböző kézműves feladatokkal vártuk, lehetett karácsonyi mécsest, papír fenyőfát, dióbölcsőt készíteni, és a mézeskalácssütésre is sokan "beneveztek". Délután a Napraforgók néptáncegyüttes tagjai tanítottak táncokat és népi játékokat.

Bécsi Magyar Iskola adventi kézműves programjaBécsi Magyar Iskola adventi kézműves programjaAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar IskolábanAdventi kézműves foglalkozás a Bécsi Magyar Iskolában