Advent a berlini cserkészeknél

/ Dúcz Erzsébet /
ducz.erzsebet képe

A berlini 86 sz. Apáczai Csere János Cserkészcsapatban már javában folyik az adventi készülődés. Sokat még nem árulhatunk el, annyi azonban bizonyos: a december 17-én a berlini Magyar Kolóniával közösen tartott karácsonyi ünnepségen minden kiderül.

Érdemes lesz eljönni kicsiknek és nagyoknak. Aki ismeri a cserkészeket, tudhatja, hogy minden programjukra igen alaposan felkészülnek. Idén sem történik ez másként. Aki még nem ismeri, hogy milyenek is a cserkészalkalmak, annak a karácsonyi ünnepség remek lehetőség lesz arra, hogy összebarátkozzon a csapattal, és megtapasztalja, milyen élénk közösségi élet zajlik a cserkészet berkein belül. Kicsi és nagy egyformán megtalálja a neki való foglalkozást. Idén az adventi időszakban karácsonyi dalokat tanulunk Dúcz Erzsébet, kőrösi ösztöndíjas segítőnkkel, bekapcsolódtunk a cserkészszövetség karácsonyi videó-sorozatába, amelyben a különböző cserkészcsapatok videóban küldhetnek karácsonyi igét, így az egész adventi időszakban közvetítik az evangéliumi üzenetet. Folynak a magyarságismereti foglalkozások, illetve nagy erőkkel készülünk a közelgő ünnepi műsorra is.

A készülődésben is megvan mindenkinek a maga helye és dolga, a következő képeken ezt igyekszünk bemutatni.

Szakértő szemek kísérik figyelemmel a munkát.Miki fontos projektet vezet. De vajon mi lesz abból az ablakos papírdobozból?Összehangolt csapat dolgozik a nagy fehér papírlepedőn is. Olyan is van, aki már kiütést kapott a sok munkától.„Erdő mellett nem jó lakni, mert sok fát kell hasogatni..."Aki tudja, egész testével védelmezi a születő művet.Kriszti jelmezt igazít.A kisebbek is készülődnek.