Rólunk írták

Elsődleges fülek

 • Nemzeti idősgondozás
  2016.12.21 es.hu

  Török Karola egy 23 éves, mosolygós Kőrösi Csoma Sándor Program-ösztöndíjas; Erdélyből érkezett az USA-ba. Adatlapján az áll, hogy a „dél-erdélyi szórványvidék nyújtotta tapasztalataimmal összefonódó elkötelezettségem jelentősen hozzásegít majd ahhoz, hogy az Egyesült Államokban élő magyar közösségekben dolgozzak a magyar nemzet határok nélküli, kulturális összetartozásának és az anyaországgal való kapcsolatának erősítésén”.

  Bővebben:

 • Moldvai csángómagyarok látogattak Bécsbe a Kerekasztal meghívására
  2016.12.13 kerekasztal.at

  Hosszú útról érkezett az a hagyományőrző csoport Bécsbe, mely november 26-án az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete (AMAPED) előadótermében tartott előadást. A mintegy 23 főből álló csoport a moldvai Forrófalváról és Magyarfaluból érkezett az osztrák fővárosba, az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala vezetője, Radda István meghívására.

  Bővebben:

 • Mint egy jó gazda, aki elveti a magot…
  2016.11.16 felvidek.ma

  A Magyarság Házában rendezett magyar szórvány napján az előadásokat a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasainak kerekasztal-beszélgetése zárta, melyet dr. Grezsa István kormánybiztos nyitott meg. Kiemelte, a szórvány jelentősége nemzetpolitikai szempontból fokozódik. Ma a szórványban élők közel százéves kiállásukkal őrzik magyarságukat.

  Bővebben:

 • Interjú Szilvay Gergely, New York-i KCSP ösztöndíjassal
  2016.10.31 bocskairadio.org

  Szilvay Gergely a New York-i Magyar Ház ösztöndíjasa, aki jelenlétével és tudásával a programszervezésben, a honlapszerkesztésben segédkezik, illetve néptáncoktatásban is részt vállal. Az első nagyobb tevékenysége az 1956-os eseményeknek emléket állító tárlat létrehozása volt.

  Bővebben:

 • Cél a külhoni magyarság számarány-csökkenésének megállítása
  2016.10.27 ujkelet.ro

  Potápi Árpád a nemzetépítô munka eredményeinek gyarapítását várja el a Petôfi Sándor- és a Kôrösi Csoma Sándor Programok ösztöndíjasaitól

  Bővebben:

 • Maci első hónapja
  2016.10.25 folkpedia.hu

  Mészáros Attilával “Macival” beszélgettem, milyen a Kőrösi Csoma Program, hogyan telt az első hónapja. Fogadjátok nagyon sok szeretettel első beszámolóját.

  Bővebben:

 • A világ számos pontján megemlékezést tartanak a magyar közösségek
  2016.10.22 bukarestiradio.ro

  Európa minden fővárosa és nagyobb települése megemlékezik a magyar szabadságharcról, a legtöbb helyen a Kőrösi Csoma Sándor-ösztöndíjasok koordinálásával, mint például Stockholmban, Malmőben és Koppenhágában, Olaszországban Firenzében, Bolognában és Milánóban. 

  Bővebben:

 • Világszerte megemlékeznek a magyar közösségek
  2016.10.22 magyarhirlap.hu

  A világ számos pontján tartanak megemlékezéseket a magyar közösségek az 1956-os forradalom 60. évfordulóján, amelynek méltó megünneplésében a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor program ösztöndíjasai is közreműködnek - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság szombaton.

  Bővebben:

 • 1956 – A Kőrösi Csoma- és a Petőfi-ösztöndíjasok is segítenek
  2016.10.22 magyaridok.hu

  A világ számos pontján tartanak megemlékezéseket a magyar közösségek az 1956-os forradalom 60. évfordulóján, amelynek méltó megünneplésében a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor program ösztöndíjasai is közreműködnek – közölte a nemzetpolitikai államtitkárság szombaton az MTI-vel.

  Bővebben:

 • Cél a külhoni magyarság számarány-csökkenésének megállítása
  2016.10.15 kisujsag.ro

  Potápi Árpád a nemzetépítő munka eredményeinek gyarapítását várja el a Petőfi Sándor- és a Kőrösi Csoma Sándor Programok ösztöndíjasaitól.

  Bővebben:

Oldalak