Rólunk írták

Elsődleges fülek

 • A nemzetpolitika zászlóshajója a Kőrösi és Petőfi program
  2019.06.20 M1

  Az M1 Ma estében is kiemelt téma volt a Kőrösi Csoma Sándor és Petőfi Sándor Program zárókonferenciája. A részletekről Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos számolt be.

  Bővebben

 • Interjú a KCSP ösztöndíjas Nagy Dórával
  2019.05.26 OMH Rádió

  2019. május 26-i rádióadás részeként interjút hallhatnak Nagy Dóra KCSP ösztöndíjassal.

  A felvételt itt találják: http://omh-ohcc.ca/hu/2019-majus-26-i-radioadas/

 • Húsvét a Magyar Házban 2019. - Ottawa
  2019.05.18 @OttawaiMagyarIskola

  Húsvéthétfőn összegyűlt az ottawai közösség apraja-nagyja, hogy Húsvét alkalmából együtt ünnepeljenek, éltessék a jeles naphoz tartozó népszokásokat. A gyermekek tojást festettek, díszítettek különböző technikákkal. Az érdeklődők húsvéti meséket, történeteket hallhattak és egyéb játékokat is kipróbálhattak. A várva-várt locsolást a legények, férfiak versmondása előzte meg: ki ismert, ki pedig maga költötte tréfás sorokkal köszöntötte a lányokat, asszonyokat. A jutalom sem maradt el, a lelkesen készített húsvéti tojások mind gazdára találtak.

 • Második család a diaszpórában
  2019.03.25 https://reformatus.hu

  „Ez nem csupán egy ösztöndíj, hanem annak a jele, hogy a diaszpórában élő magyarok is számon vannak tartva, figyelmet fordítanak rájuk az anyaországbeliek, és ahogyan az lehetséges, segítik és támogatják őket” – mondja Kertész Adrienn, aki olyan szerető és befogadó közösségre talált az Amerikai Egyesült Államokban, hogy egymás után két évben is megpályázta a Kőrösi Csoma Sándor-programot.

  Bővebben

 • Farsangi Bál és a Három Királyok koncert
  2019.03.01 Kossuth Ház Hírlap - Guelph

  Idén is megrendezésre került a Guelph-i és Kitcheneri Magyar Iskolák iskolai farsangja a Kossuth Házban. Február 23-án délután négykor kezdődött a mulatság, melyre a gyermekek szüleikkel, nagyszülőikkel érkeztek. 

  Bővebben

 • Kelet-Kanada: cserkészvezetők sikeres továbbképző hétvége
  2019.02.07 http://www.kmcssz.org

  2019. január 2. és 4. között rendezték meg az I. Kelet-Kanada cserkész vezetői napokat. A tábor helyszíne a Hamilton közelében fekvő, csodás természeti környezettel rendelkező Camp Seedrioru területe volt. Az első alkalomra 20-25 fős résztvevői társaság alakult ki.

  Bővebben

 • Évzáró rendezvények Ottawában cserkészszemmel
  2019.02.05 http://www.kmcssz.org

  Ahogy minden más magyar közösségben, a december az ottawai magyarok számára is egy eseménydús hónap. Tőszavakban: Mikulás-rendezvények, néptáncos előadások, karácsonyi műsor, betlehemezés, családlátogatás, süteményvásár. Nézzük azonban ezeket a programokat egy aktív ottawai cserkész szemszögéből…

  Bővebben

 • Hétvégi magyar iskola indulhat Paraguayban
  2019.01.31 magyaridok.hu

  Több száz olyan embert sikerült felkutatni Paraguayban, akinek magyar felmenői, kötődései vannak – nyilatkozta a Magyar Időknek Nagy Estilla Virág, aki a Kőrösi Csoma Sándor- program ösztöndíjasaként hét hónapot töltött el a dél-amerikai országban. Hozzátette: a paraguayi magyarok pontos száma azonban kérdéses, hiszen az attól függ, kit tekintünk magyarnak. Tapasztalatai szerint akad, aki harmadik generációs leszármazott, sohasem járt Magyarországon, nem is beszéli a nyelvünket, másoknak csak a házastársa volt magyar, ugyanakkor nagyon érdekli a kultúránk.

 • A Kőrösi Csoma Sándor Program hazatérő ösztöndíjasainak beszámolója
  2019.01.25 http://radioorient.hu
  Téma: A Kőrösi Csoma Sándor Program hazatérő ösztöndíjasainak beszámolója
  Megszólal: Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos és Patterman Renáta főosztályvezető-helyettes, Nemzetpolitikai Államtitkárság
  Szerkesztő-riporter: Adorján András, műsorvezető: Kecskés Noémi
   
 • Kőrösi Csoma Scheme ‘Contributes to Cementing Ties with Diaspora Hungarians’
  2019.01.22 dailynewshungary.com

  The government’s Kőrösi Csoma Sándor Programme has greatly contributed to strengthening ties between Hungary and Hungarian communities worldwide, the ministerial commissioner in charge of the scheme said on Tuesday.

  Bővebben

Oldalak