44. sz. Zrínyi Miklós Cserkészcsapat

Dohanics Anna (2023)
Dohanics Anna (2023)

Portland egyike azoknak a városoknak, ahol a cserkészmozgalom hosszú és mély gyökerekkel rendelkezik. A portlandi cserkészek megtanulják  a természet szeretetét és tiszteletét,  értékes élettapasztalatot szereznek, bővítik ismereteiket Magyarországról, ápolják a hagyományokat és olyan közösségi szellemet alakítanak ki, mely egész életükben elkísérik őket.

A cserkészmozgalom gyökerei egy évtizedre vezethetők vissza, amikor egy, a keleti partról érkező cserkészvezető elkezdte megszervezni a csapatot. Szerencsére sok segítőkész szülőre talált, akik gyerekei azóta számos közösségi szolgálati projektben vettek részt, segítve a helyi közösséget.

Portland környéke gazdag és változatos természeti területekkel rendelkezik, amelyek ideálisak a cserkészet gyakorlásához. A cserkészeknek lehetőségük van felfedezni ezeket a területeket, megtanulni a természeti környezet tiszteletét és megőrzését, valamint fejleszteni túlélő képességüket és túrázási készségeiket.

A csapatot hivatalosan 2023-ban jegyezte be a Külföldi Magyar Cserkészszövetség, és a 44-es számot, valamint a Zrínyi Miklós nevet kapta. A csapat vezetése jelenleg több képzett fiatal őrsvezetővel dolgozik együtt a körülbelül 10-15 magyar gyerek nevelésén.