Online Magyar Iskola

Jakab Rita (2016, 2017, 2019)
Jakab Rita (2016, 2017, 2019)
Veres Viktória (2018)
Veres Viktória (2018)
Nagy Brigitta Szonja (2022)
Nagy Brigitta Szonja (2022)
Rácz Tímea Judit (2023)
Rácz Tímea Judit (2023)

Az Online Magyar Iskola (OMI) 2009 óta segíti a külföldön élő magyar családokat a magyar nyelv és kultúra továbbadásában, gyerekekkel való megszerettetésében. Az eredetileg észak- és dél-karolinai gyerekeknek indított internetes iskolánkban jelenleg a világ öt kontinenséről tanulnak magyar gyerekek.

Modern e-oktatás formájában, időben és térben egyaránt rugalmas lehetőségeket biztosítunk diákjainknak a tanulásra. A hét minden napján, közel 50 csoportnak kínálunk játékos, interaktív foglalkozásokat Skype-on és Zoom-on keresztül. Diákjaink (1-18 éves korosztály) életkoruknak, magyar nyelvtudás szintjüknek és érdeklődésüknek megfelelő tanulócsoportokban dolgoznak együtt. Csoportjaink: baba-mama, zeneovi, szókincsbővítés, logopédia/beszédfejlesztés, írás-olvasás, közismereti (magyar irodalom, nyelvtan, történelem és földrajz), MID - magyar mint idegen nyelv/származási nyelv. A 2020/21-es tanévtől már felnőttek számára is indítunk magyar nyelvi kurzusokat – kezdő és haladó szinten egyaránt, illetve egy matematikai tehetséggondozó programmal is bővítettük profilunkat. 

Órarendünket úgy alakítottuk ki, hogy a különböző időzónákból, Kínától Svájcon át Tanzániáig, mindenki számára tudjunk megfelelő időpontot biztosítani. Minden csoportunkban nagy hangsúlyt fektetünk a magyar ünnepek, jeles napok és hagyományok megismertetésére és a közösségépítésre. Tanári karunk magasan kvalifikált, Magyarországon végzett, de külföldön élő magyar gyerekek oktatásában is nagy gyakorlattal rendelkező, diplomás pedagógusokból áll. 

Az Online Magyar Iskola fennállásának 15 éve alatt évente több száz tanulónak segített már a magyar nyelv elsajátításában, fejlesztésében, bizonyítva, hogy létezik tanítás és tanulás határok nélkül.