Külföldi Magyar Cserkészszövetség, 86.sz. Apáczai Csere János Cserkész csapat

Potó István (2023)
Potó István (2023)

A Berlinben működő 86-os számú Apáczai Csere János Cserkészcsapat több mint húsz éve szolgálja a külföldi magyar cserkész szövetség értékeit és hagyományait. A csapat szépen növekszik és tagok száma hamarosan átlépi az 50 főt.

Vezetés:

A cserkészcsapatot jelenleg Lukács Miklós vezeti, aki elkötelezett a cserkészet iránt és nagyszerű vezetői és szervezői képességekkel rendelkezik. Ő és a vezetők csapata elkötelezett abban, hogy biztosítson a gyerekeknek egy inspiráló és biztonságos környezetet, ahol magyarul beszélhetnek és magyar barátokra, közösségre tehetnek szert.

Tevékenységek:

A cserkészcsapat rendszeresen, 2-3 hetente szombaton gyűlik össze, hogy izgalmas és tanulságos foglalkozásokat szervezzenek a gyerekeknek. Ezek a foglalkozások lehetőséget nyújtanak a cserkészeknek a kreativitás kibontakoztatására, a magyar hagyományok és történelem megismerésére, valamint a közösségépítésre. Nagyon fontos számukra a magyarságuk és a magyar nyelv gyakorlása.

Cél:

Az 86-os számú Apáczai Csere János Cserkészcsapat fő célja, hogy a gyerekekben kialakítsa az önállóságot, a felelősséget és a közösségi érzést a magyarokkal. Azáltal, hogy kihívásokkal és kalandokkal teli tevékenységeket szerveznek, segítenek a fiataloknak fejlődni fizikailag, érzelmileg és szellemileg is.

Jövőbeli Kilátások:

A csapat folyamatosan fejlődik és növekszik, és a jövőben további izgalmas lehetőségeket terveznek a cserkészek számára. Céljuk, hogy továbbra is egy erős és összetartó közösséget alkossanak, és hogy minél több berlini magyar gyereknek (és szülőknek egyaránt) mutassák meg a cserkészet értékeit, tartsák életben a magyarsághoz való kötődést és a magyarnyelv szeretetét.