Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Kör

dr. Boros Nóra (2022)
dr. Boros Nóra (2022)
Kőrösiné Forgó Ilona (2022)
Kőrösiné Forgó Ilona (2022)
Szőnyi Dorottya (2023)
Szőnyi Dorottya (2023)

A Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Kör 1994-ben alakult a svédországi Göteborg városában. A művelődési kör fő célja a magyar kultúra megőrzésében támogatni tagságát és az érdeklődő göteborgi magyarokat. Ezen cél érdekében szervezi rendezvényeit, előadásait. Az egyesület változatos programokkal büszkélkedhet megalakulása óta, már sok magyarországi és svédországi magyar előadót fogadott köreiben. A Kőrösi szervezésében járt már többek között Rúzsa Magdi, Wolf Kati, Zorán, Presser Gábor, és így tovább. 

A művelődési kör vezetősége fontos feladatának tekinti nem csak a külföldön élő magyarok magyar identitásának megőrzését, de a magyar kultúra bemutatását a svédországiaknak és minden egyéb érdeklődő számára. Ezt a célt szolgálja népszerű programuk is, az iHUSET, mely minden évben egyszer kerül megrendezésre. Ezt a programot a svéd és egyéb külföldi közösség számára elérhetővé teszik, és ezek a programok minden évben hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Az egyesület jelenlegi vezetőségének tagjai: Jordáky Béla, Széder János, Buzás Melinda, Gálfi Helen és az elnök, Csata Attila.