Kanadai Magyar Kulturális Tanács / Magyar Élet Magazin

Bánfalvi Laura (2016)
Bánfalvi Laura (2016)
Pintér Zsanett (2017)
Pintér Zsanett (2017)
Péter Szabolcs (2018)
Péter Szabolcs (2018)
Bödők Zsigmond (2019)
Bödők Zsigmond (2019)

2001. január 10-én a Kanadai Magyarok Szövetségéből, az akkori Magyarok Világszövetsége Kanadai Országos Tanácsából, a 2000-es Millenniumi Bizottságból és a Kanadai Magyarságtudományi Társaságból országos szövetség alakult, Kanadai Magyar Kulturális Tanács (CHHA - Canadian Hungarian Heritage Association) néven. A Kanadai Magyar Kulturális Tanácsba beolvadt a sok évtizedes múlttal rendelkező Kanadai Magyarok Szövetsége, így a Torontóban székelő Tanács a Kanadai Magyar Szövetség jogutódja.

A Kanadai Magyar Kulturális Tanács tagjai sorában található szervezetek többek között: Edmontoni Magyar Kultúr Kör, Niagara Falls-i Árpád Hall, Cambridge-i Kossuth Ház, Winnipeg-i Magyar Ház, Edmonton-i Magyar Ház, Welland-i Magyar Ház, Kanadai Magyar Képzőművészek Társasága, Egyesült Magyar Alap, Helikon Társaság, Magyar Élet hetilap, Kanadai Magyarságtudományi Társaság.

Szervezetünk célja a Kanadában működő magyar szervezetek összefogása, magyarságmegtartó munkájuk támogatása, Magyarország jó hírnevének öregbítése, és szeretnénk összekötő kapoccsá válni az Óhaza, és az elszakított területeken működő magyar társadalmi, kulturális és politikai szervezetek között. A Tanács az egyes szervezetek munkáját támogatja, de munkájukba nem avatkozik bele.

Szervezeteinken keresztül támogatjuk az elszakított területeken élő magyarokat, magyar iskolákat. A Kanadában működő magyar iskolákat ellátjuk könyvekkel és oktatási segédeszközökkel. Minden nagyvárosban, ahol tagszervezetünk van, méltóképpen megünnepeljük nemzeti ünnepeinket. Magyarországi művészeket látunk vendégül, kulturális programokat, piknikeket, kiállításokat, tudományos konferenciákat, könyvbemutatókat szervezünk.

Jelenlegi legfőbb célkitűzésük, hogy Torontóban megvalósítsuk a Nemzetek Parkját. A szervezet elnöke, Bessenyei Somorjai Ágnes Kanada egyik legnagyobb magyar hetilapjának, a 65 éves Magyar Életnek kiadó-főszerkesztője, egyben a Kanadai Egyesült Magyar Alap főtitkára. A szervezet rendszeresen adományokat küld Magyarországra és a külhoni magyar területekre, így például az árvízkárosultak megsegítésére, a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak, ösztöndíjprogramokra és szegénykonyhának.