Chesteri Magyar Közösség

Szabó Ágnes (2016)
Szabó Ágnes (2016)
Karácsonyné Kéki Andrea (2017)
Karácsonyné Kéki Andrea (2017)

Közösségünket 2015 júniusában alapítottuk. Célkitűzéseink között szerepel, hogy összehozzuk a városunkban és környékén élő magyar családokat, a tagok közti együttműködést, egymás segítését támogassuk és közösséget formáljunk, a népi hagyományainkat megőrizzük, illetve másokkal megismertessük, izgalmas programokat, eseményeket szervezzünk, segítsünk a gyerekek nemzeti öntudatra nevelésében, és természetesen más közösségekkel is felvegyük a kapcsolatot. Elérhetőségünk:https://www.facebook.com/groups/chesterimagyarok/?fref=ts

A közösség keretén belül 2015-ben jött létre néptánc csoportunk. Rendezvényeink középpontjában többnyire a magyar néptánc és a népzene áll. Adonyi Éva vezetésével kicsik és nagyok is részt vehetnek a táncházban. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeinkkel megismertethessük népi hagyományainkat, így minden esemény egy magyar néphagyományra épül. Elengedhetetlen program a kézműves foglalkozás is, és gyerekjátékokkal, énekekkel, gitáros élőzenével, versenyekkel és egyéb műsoros előadással fokozzuk a jókedvet. Rendezvényeink többnyire a családokat szólítják meg, de mindenki megtalálja a számára megfelelő programot, szívesen látunk minden korosztályt.

A Chesteri Szóló Szőlő Magyar Tanoda, Kádárné Szász Hilda vezetésével már szervezés alatt áll, ahol várhatóan 2016 szeptembere környékén indul el az oktatás.

Minden nagyobb eseményünkön elengedhetetlenek a magyar ízek, ételek és termékek. Visszatérő vásárosainkkal kölcsönösen segítve egymást élvezzük a családi napok forgatagát. Helyi magyar vállalkozók árulják saját termékeiket, ezzel is színesítve az eseményt.