Bristoli Magyar Kisiskola

Szabó Andrea (2019)
Szabó Andrea (2019)

Bristoli Magyar Kisiskola - „Tűzmadár Tanoda”

2019. szeptemberében megújult csapattal és koncepcióval nyitotta meg kapuját a Bristoli Magyar Kisiskola és Kulturális Központ.

A szervezet korábbi tevékenységéhez képest már nem csak a magyar óvoda/iskola megszervezése a cél, hanem Bristol és környékén élő magyar közösségeknek szóló kulturális, szabadidős programok szervezése.

Korcsoportjainkat tekintve a következő “osztályoknak” már biztosan kínálunk programokat a 2019/20-as tanévben:

  • 0-2 éves korig: Baba-mama csoport
  • 3-5 éves korig: óvodás csoport
  • 6-8 éves korig: kisiskolás csoport
  • 9-12 éves korig: nagyiskolás csoport
  • Team Hunglis: külön csoport azoknak a gyerekeknek, akiknek a magyar nyelv csak másodlagosan beszélt nyelv

Kisiskolánk működése:

Délelőtt zártkörű tanodai, délután a nagyobb közösség számára is nyitott összejöveteleket, előadásokat és foglalkozásokat tartunk.

A tanodában beiratkozás után lehet részt venni a foglalkozásokon, míg a délutáni programok nyitva állnak bárki előtt, aki szeretne magyar társaságban eltölteni egy kellemes délutánt.

Várjuk azok jelentkezését, akiknek fontos, hogy strukturáltan, az évkörhöz és a magyar ünnepekhez is kapcsolódóan tanuljanak gyermekei szakképzett magyar pedagógusoktól.

Foglalkozásainkon szeretettel várjuk mind a magyarul már jól tudó, mind pedig a nyelvet bár ismerő, de intenzíven azt mégsem használó gyerekeket is.

A délutáni közösségi programokra várjuk azokat, akik nem tudnak/szeretnének tanodába járni, de szívesen részt vesznek a bristoli magyar közösség eseményein.

A „Tűzmadár Tanoda” állandó helyszíne és címe: Bristol; Hillfields Youth Centre, Fisponds, BS16

https://www.facebook.com/TuzmadarTanoda/