Boskola (magyar iskola), 2 sz.Bodnár Gábor cserkész csapat

Orosz Sára (2016)
Orosz Sára (2016)
Konkoly Borbála (2017)
Konkoly Borbála (2017)

Cserkészcsapatunk célja, hogy a Boston környékén élő magyar származású és a magyarság iránt érdeklődő fiatalságot összefogja, és a cserkészet szellemének keretein belül, a cserkészet célkitűzései szerint lehetőséget biztosítson számukra a magyar kultúra és a magyar nyelv megismerésére, gyakorlására és továbbadására. Csapatunkba jelenleg Massachusetts, Rhode Island, Connecticut és New Hampshire államokból járnak cserkészek.

Az iskolaév folyamán általában kéthetente, szombatonként találkozunk Lexington városában. Tizenegy őrssel, és több mint nyolcvanfőnyi tagságunkkal az északkeleti körzet egyik legnagyobb csapata vagyunk. Névadónk a háború után külföldre áttelepült magyar cserkészet egyik alapítója és legjobb szervezője, a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség egyik legismertebb tagja, Bodnár Gábor.

Külföldi magyar cserkészcsapatként feladatunk kettős. Becsülettel dolgozunk azért az országért, amely befogadott minket, vagy ahol születtünk, de éppúgy szolgáljuk a magyarságot is, amelyhez kultúránk, hagyományaink és családunk köt. Az első magyar főcserkész, gróf Teleki Pál szavaival pedig elmondhatjuk, hogy feladatunk “emberebb ember és magyarabb magyar” nevelése. Ezt jelképezi csapatpólónkon a Cs = E2 + M2 felirat is.

Köszönettel tartozunk a Bartók Béla Bostoni Magyar Iskola alapítóinak és tanárainak, akik lelkes magyar gyereksereget tartanak össze immár több mint egy évtizede. Mi, cserkészek az iskolával egyeztetve, annak a foglalkozásai után tartjuk a magunk programjait, amelyek többnyire gyakorlati és játékosan tanító, cselekvő események. Keretmeséken, próbákon, akadályversenyeken és más játékos tábori programokon keresztül vezetjük a gyermekeket kiscserkész kortól, a regösök és felnőtt cserkészek foglalkozásáig.