Farsangi mulatság avagy Carnaval Madridban

7. Madách Farsang

/ Barabás Tamás /
barabas.tamas képe
Évről évre egyre több és sokszínűbb programmal várja a Madách Egyesület a madridi magyarokat, idén február első hétvégéjén a farsang volt az év első ilyen eseménye.
Gombóc Artúr csokiosztásMisi MágusAddams FamilyGyermeksereg

A Sterlik Nikolett által vezetett JátékVár és így a Madách Egyesület immáron hetedik alkalommal szervezte meg a Farsang (Carnaval) ünnepséget, melyen idén több mint hatvan beöltözött résztvevő jelent meg. Az eseménynek a Pío XII-n található szociális ház adott otthont, melyet a későbbiekben több kulturális eseményre fog használni az egyesület. 
Az ünnepség este 18:00 órakor kezdődött, ahol a gyerekek, a szülők, és még a szervezők is talpig jelmezben várták a foglalkozásokat. Idén, ahogy eddig minden évben volt jelmezverseny, kézműves foglalkozás, valamint lufiszobrászkodás, melyet Dózsa Eszter tartott. A jelmezversenyre mindenki saját zeneszámmal készült, így otthonosabbá téve a kifutót, melyen megcsodálhattuk az ötletesebbnél ötletesebb öltözeteket. A győztes a Mar család Addams Family jelmeze lett, amelyért Gombóc Artúr csokidíjat is osztott nekik. Mint a legtöbb madáchos rendezvényen, a nagykövetség is képviseltette magát, mint Bogyó és Babóca rajzfilmfigurái, vagy éppen Misi Mágus és társulata.
Összességében egy nagyon kellemes hangulatú, családias rendezvényen vagyunk túl, amely méltóképpen kezdte meg a Madách Egyesület naptári évének eseménysorozatát.