Továbbképzés a Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskolában

/ Tompos Szilvia /
tompos.szilvia képe
ECL nyelvvizsga és új honlap a konzuli magyar iskolában
Az iskola honlapja egyre szebb formát mutatKiscsoportos keretekben folyik a honlap témáinak megbeszéléseElőadás a honlap kialakításáról

Továbbképzésen vettek részt a Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskola tanárai. Főbb témáik az ECL nyelvvizsga és az iskola újonnan szerkesztett honlapja voltak. Az iskola oktatói közül a tavalyi évben sokan elvégezték az ECL nyelvvizsga rendszerben használható oktató és vizsgáztató tanfolyamot. Így jogosulttá váltak a magyar mint idegen nyelv nyelvvizsga, vizsgáztatói szerepkörére. Az ECL nyelvvizsgával és annak lebonyolításával már a tavalyi tanévben elkezdett foglalkozni az intézmény. Az idei évtől, hála a tanfolyamot sikeresen teljesítő pedagógusoknak, ECL vizsgaközpont lettünk.

Az iskola média megjelenése egy új felülettel bővült. Készülőben van az intézmény honlapja, melynek kialakítását 2018-ban, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett, nyertes pályázat támogatja. Ezen a fórumon keresztül az intézmény bővítheti követőinek számát: lehetővé válik, nem csak a szülők, de egyéb érdeklődők informálása az intézmény eseményeiről, helyszíneiről, az oktatásról és persze a nyelvvizsgákról. Emellett egyéb, a helyi magyarság számára is hasznos linkeket tartalmaz.