Szüreti bál Niagara Fallson az Árpád Házban

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe
Az elmúlt szombaton nagy örömömre szolgált, hogy részt vehettem az idei évi szüreti bálon, amit Niagara Fallson az Árpád Házban ünnepelhettem meg a környéken élő magyar családokkal. Mustkostolóval, finom borokkal, csodás ételekkel és hangulatos zenével vártuk a kedves vendégeket az őszi eseményre.
szureti_bal_koszonet.jpgVendégeink a torontói konzulátus dolgozóiGyermekek a szüreti bálonmustkostoló

Már napokkal korábban elkezdtük a munkálatokat a terem berendezésétől, a dekoráción át a konyhai munkálatokig. Mindig alázattal tölt el, amikor a helyi közösséget látom napi 10-12 órában dolgozni a programok előtt és a boldog fáradt elégedett mosolyt az arcukon, amikor a program végére érünk. Hihetetlen erő van bennük, amit nekünk fiataloknak próbálnak átadni.

A létszám az utolsó pillanatokig folyamatosan csak emelkedett, ehhez hozzájárult az is, hogy kihasználtuk a közösségi médiát is a program reklámozására, és a végén már körülbelül 250 főre bővítettük a terítékek számát. A létszám a helyszínen még tovább növekedett.

Az ételköltemények Szőke Gitta néni és kedves segítői, a helyi magyar asszonyok keze munkáját dicsérik. Finom, tárkonyos pulykaragulevessel kezdtük az ételsort, ezután következett az ízletes töltött csirkecomb és a brassói aprópecsenye, ahogy illik, előfőzött majd megsütött burgonyával, mindezt egy csodás fagyikehely koronázta meg gyümölcsöntettel és barackkal. Mindenki nagyon elégedett volt a finom izekkel, volt aki még a konyhára is bekéredzkedett, hogy megköszönje a finomságokat.

A vendégek érkezése picit elhúzódott, ám szerencsére idejében el tudtuk kezdeni a vacsorát. Ebben nagy segítség volt a helyi fiatalságból álló kiszolgáló személyzet, akik már több mint egy évtizede örömmel járnak vissza dolgozni különböző eseményekre az Árpád Házba.

Szőke János elnök és Szőke Maggie együtt köszönték meg a sok munkát azoknak a jószándékú és kedves embereknek, akik azon fáradoztak, hogy az Árpád hall rendezvénytermét idén nyáron felújítsák. Szőke János külön köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és mindazoknak, akik segítették a projekt megvalósulását.

Szívet melengető volt látni, hogy sok kisgyermekes család a gyeremekeivel érkezett és együtt szórakozott önfeledten több generáció. Szép dolog a helyi idősektől, hogy a fiatalabb generációt tanítani szeretnék, és tovább akarják adni a hagyományaikat, tovább élteteni a magyar kultúránkat.

A kellemes zenét a Fesztiválzenekar szolgáltatta, később kiegészült az együttes két fővel a vendégek soraiból. Az egyikünk, egy hölgy Magyarországról érkezett látogatóba, míg Hajdu Tamás egy helyi zenekar énekese. A spontán összekovácsolódott zenekar színes játékával tovább emelte az est hangulatát, és vasárnap hajnalig tartott a vidám mulatozás.