Szent István készülődés, programok

/ Kelemen Bettina /
kelemen.bettina képe
Világszerte, ahol kimutatható létszámban élő magyarok vannak, megemlékezéseket tartanak államalapításunk ünnepéről: Felvidéktől kezdve, Erdélyen át, Ausztráliától Amerikáig. Így történt ez nálunk is, Sao Paulóban.
cserkészetkórustáncszékelykáposzta

Az ünneplést megelőző napon a cserkészszülőkkel együtt székelykáposztát készítettünk a huszadikai ebédre, amíg a gyerekek a műsorra gyakoroltak. A műsorban részt vett a magyar kolónia számos tagja.

A Pántlika táncegyüttes több koreográfiával is készült, a kórus alkalomhoz illő dalokat énekelt, a cserkészekkel pedig a Szent István rockoperából ismert dalra készültünk egy koronázással, énekléssel, és egy kis történettel a Magyarországi megemlékezés részleteiről.

Ezeken felül a program része volt idén is a mise, melyet Dom Placido tartott, aki többször is ellátogatott már Pannonhalmára, illetve a mise egy részét magyarul tartotta.

Majd sor került egy kitüntetés átadására, valamint a Sao Pauló-i szimfonikus zenekar zongoraművésze magyar klasszikus zongora részleteket adott elő.

Az ünnepségen volt lehetőség vásárolni különböző standoknál, amelyek között megtalálható volt a Magyarházé is, például magyar borokkal, lekvárral, tésztával, kolbásszal, valamint az általam készített pogácsával is.

Az ünnepségre minden évben sokan látogatnak el, és idén is nagy sikert aratott a különböző színes műsoroknak köszönhetően.