Skype találkozók Észak Németországban

/ Juhos Barnabás /
juhos.barnabas képe
Az Észak-Németországi Magyar Református Lelkigondozói Szolgálat a koronavírusos megbetegedések által kialakult gyülekezési tilalom miatt kénytelen volt a többi szervezetekhez hasonlóan online térben megszerveznie alkalmait.
Szent György festményMaximális létszám

Az istentiszteleteket több alkalommal is videóra vettük, melynek linkjét minden gyülekezeti tag megkaphatta e-mailban, vagy megnézhette a gyülekezet facebook oldalán.

Továbbá az eddig működő havi rendszerességgel megszervezett házi bibliaóra, ifjúsági alkalmakat is a skype segítségével tartottuk meg.

Mindezen működő programok mellett április 2-án egy sorozat vette kezdetét „Skype találkozók” néven, amit az Észak-Németországi magyarok lelkesen fogadtak. Az első alkalmat kivéve minden héten kedd esténként 20:00-órakor kezdődtek a találkozók és immáron az elmúlt kedden volt az 6. alkalom is, amely sikeresen lezajlott. Minden alkalom szerves részét képezi a különböző személyek által tartott áhítat, amit körülölel pár zenei darab. Az áhítat mellett a magyarság jellegzetes hagyományait, értékeit is bemutatjuk. Ezeket a gyülekezet vezető lelkésznője, Menkéné Pintér Magdolna vezeti. Az első három alkalommal a Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája egy-egy képének elemzését, a 4. alkalommal a magyarlakta területek tájegységeinek speciális, érdekes szavait, majd az 5. alkalommal a húsvét és pünkösd közötti magyar szokásokról, híres napokról és hagyományokról halhattunk. A találkozók ezen részét igyekeztünk interaktívra szervezni, ami több tekintetben is sikeresnek bizonyult. A májusi alkalommal már a diaszpóra hasonló gyülekezeteinek bemutatására került sor, betekintést nyújtva a gyülekezeti tagoknak más magyar keresztény gyülekezetek életébe. 

Öröm számunkra, hogy az adott helyzetben is lehetőség adatik a közösség erősítésére. Hála legyen érte Istennek!