Őszi tábor a reading-i Szent-Györgyi Albert Cserkészcsapattal

/ Kisbán Petra Mária /
kisban.petra.maria képe
Három napos táborral indult a reading-i Szent-Györgyi Albert Cserkészcsapat Earlywoodba, melyen közel harmincan vettünk részt. A tábor során sok új barátság kötődött, megismertük a Dzsungel könyvét, gyakoroltuk az építkezést, és nem utolsó sorban megemlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatairól.
Majmócák a kész város előttÁllatnyomok tanulása közbenLemosható tetkó a farkaskölyköknekFarkaskölykök versenyre készen!

Péntek este 18 órától érkeztek a gyerekek a táborba, majd a hétvégét egy vacsorával, közös játékkal és zászlófelvonással kezdtük. A zászlófelvonás után mindenki pizsamába bújt és megnéztük a Dzsungel könyve mesét. A mese végére a vezetők eltűntek, és helyüket Akela (farkasapa), Ráksa (farkasanya), Háti (elefánt ezredes), Ká (kígyó), Bagira (párduc), Balu (medve) és Csil (keselyű) vették át. Lefektették a farkas falkát (kiscserkészek) és a majmócákat (cserkészek), majd késő estig tanácskozásra dugták össze fejüket.

Reggel Háti ezredes riadóztatta a farkasokat és a majmokat, hiszen Balu eltűnt az erdőben. Felderítő csapatokat alkottunk, és így kerestük medve barátunkat a nyomok segítségével. Miután megtaláltuk, jutalmul a farkas és a majom jelét is karjainkra festettük (lemosható tetoválás). Ezután már megkönnyebbülten reggeliztünk, öltözködtünk és vágtunk bele a délelőtti programokba. Elsőként erdei sakkot játszottunk közösen, majd a majmok kedvencét fogyasztottuk el tízóraira.

A farkasok a finom falatok után rendbe szedték bundáikat, és elkészítették fülüket és farkincáikat. Miután mindenki elkészült, hírt kaptunk Csiltől, hogy Sír-Kán már a közelben jár, így a reggeli terepgyakorlat után a nyomolvasás elsajátítására is szükségük lesz a farkaskölyköknek. Megtanultuk különböző állatok nyomát, hangját és táplálkozási szokását. Mindeközben a majmok megkezdték városuk újjáépítését. (A város a nap végére teljesen el is készült.)

A fáradalmas délelőtt után ebéd következett és csendespihenő. A pihenő alatt a majmócák is elkészítették füleiket, majd visszatértek a városuk építéséhez. A falka tagjai egy forgószínpadon vettek részt. A forgószínpad során megtanulták hogyan kell szépen, helyesen késsel és villával Zizit és ropit elfogyasztani, hogyan kell fonni, célba dobni és lopakodni. Miután a rengeteg új tudást elsajátítottuk, elérkezett az idő, hogy menedéket építsünk Sír-Kán elől. A „Sír-Kán-biztos” bunker építése közben Háti ezredes szemügyre vette a majmok új városát, és elégedetten fotózta az új lakókat.

Ezek után vacsora és az esti tábortűzre való felkészülés következett. A tábortűznél visszaemlékeztünk, hogy milyen volt Maugli emberkölyökként. Miközben a tábortűznél ültünk, megérkezett Sír-Kán (árnyjáték), de együttes erővel elűztük a gonosz tigrist. A tüzet meghitten zártuk, majd részesei lehettünk egy kiscserkész ígérettételnek és egy cserkész-jelölt befogadásának is.

Másnap korán reggel ébredtünk és a reggeli torna után összepakoltuk táskáinkat. Reggeli után kinn, a friss levegőn játszottunk. A délelőtt csúcspontja egy kis lélekidő volt, ahol emberarcokat figyeltünk meg, a jóról és Istenről beszélgettünk. Majd mindenki elmondta, hogy mit jelent neki magyarnak lenni, és megemlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatairól. Zárásként elmondtunk egy Miatyánkot a hősökért.

Közeledve a tábor végéhez sütöttünk egy kis pillecukrot a kinti tűzön és métáztunk egy nagyot. Délután levontuk a zászlót és egy finom, meleg ebéd után átadtuk a gyerekeket szüleiknek.