Nemzetközi magyarórával ünnepeltük a magyar nyelv napját

Anyanyelvünk a híd, mely összeköt bennünket

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe
A Magyar Nyelv Napját ünnepeltük egy nemzetközi magyar óra keretében. Összekapcsolodott egyidőben négy hely: Zsombolya,Temesvár, Budapest és Niagara Falls (Kanada), 2 kontinensen, 3 időzónában!
Niagara Falls. Tomika, Chase és Alexandra szavaltak verseketTemesvár Bartók Béla Elméleti Líceumot Tasi Ottilia tanárnővel, vesrmondás és agy gyönyörő dal hangzott eBudapesten a Virányos Általános iskola Schán Viktória tanárnővelBudapesten az Áldás utcai Általános iskola diákjai Bodgál Rita tanárnővel , találos kérdésekkel és szójátékokkal készültek

Anyanyelvünk a híd, mely összeköt bennünket! Kedves barátaimmal közösen született meg a gondolatunk, hogy ünnepeljük meg a Magyar Nyelv Napját egy nemzetközi magyar óra keretében, határokat és időzónákat áthidalva. Itt, a tengerentúlon, Kanadában is fontosnak tartják a kedves magyar szülők, hogy megmaradjon és tovább élhessen legnagyobb kincsünk, az édes anyanyelvünk. Kedves ismerősök összekapcsolása következett, kihasználva a modern közösségi média felületét, s így már adott volt a tér, ahol megkezdődhetett a valódi egyeztetés.

Megismerhettük egymást és egy pár nap leforgása alatt sikerült összekapcsolnunk a zsombolyai Szent Mihály Arkangyal Otthont, a budapesti Áldás utcai, valamint a Virányos Általános Iskolát, illetve a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumot és egy kanadai családiházat, ahonnan három kedves Niagara Falls-i és wellandi gyermek jelentkezett be.

Hálás vagyok, hogy átélhettem azt az élményt, hogy milyen megtartó és összetartó ereje van a magyar nyelvnek a szórványban és a diaszpórában egyaránt. Örömmel tölt el, hogy a gyermekekkel és a tanárnőkkel közösen azon dolgozunk majd, hogy tovább élhessen ez a kis szívből jövő önszerveződésünk, esetleg idővel bővülhessen a kis csoportunk.

Következő alkalmunk a karácsonyi ünnepi időszakban lesz majd!