Meseelőadást mutatott be Dublinban a Magyar-Ír Színház

/ Herédi Károly /
heredi.karoly képe
A Nem mind arany, ami csillag... című interaktív, zenés színházi élményre több mint 200-an voltak kíváncsiak 2017. november 4-én, Dublin belvárosában.
Az előadás plakátjaNem mind arany, ami csillag... (Verdes Miklós fotói)Nem mind arany, ami csillag... (Verdes Miklós fotói)Nem mind arany, ami csillag... (Verdes Miklós fotói)

Mit tehet egy szegénylegény, ha egy bajbajutott csillag landol a kertjében? Mit ér a gazdagság, ha közben senkink sincs? Hogyan győzhetjük le önmagunkat és a gonosz banyát? Ilyen kérdésekre kaphattak választ mindazok, akik megtekintették a szombati ősbemutatót. A csoda pedig megtörtént és újra bebizonyosodott, hogy az írországi magyar közösségben is van erő és igény a kultúrára, és annak egyik fontos bástyájára, a színházra. Persze ez több volt, mint egy újabb gyerekelőadás: a Magyar-Ír Színház interaktív, zenés mesejátéka egy érdekes színházi kísérlet is volt, amely során a társulat tagjainak többnyelvűségét is beépítette a darabba a társulatvezető Varnyu Kata, így az előadás egyes jelenetei, szereplői magyar, angol, dán vagy akár ír nyelven szólaltak meg. Az angol feliratnak köszönhetően pedig a nem magyar anyanyelvű rokonok és gyerekek is követni, élvezni tudták az előadást. 

Az előadás megszületését a Hungarian Culture Days is segítette, a nagy érdeklődésre való tekintettel pedig további előadások várhatóak Dublinban és Írország más településein is. 

Szereposztás: 

Szegény legény - Kovács Gergely 

Mesélő / Boszorkány - Varnyu Kata 

Csillag / Tündér - Tenczler Timi 

Király - Fekécs András 

Kobold - Herédi Károly 

Óriás - Søren Ø. Lauridsen 

Varázsló - James Maher 

Őrök - Gera Vencel, Geoghegan Dániel 

Rendezőasszisztens: Nádas Eszter
Díszlet és jelmez: Tóth Magdolna, Tatár Gabriella, Herbai Mariann
Technika: Soltész Norbert, Dezméri Sándor, László Norbert
Zene: Takács Krisztina - zenei aláfestések, furulya; Kincses Zoltán - citera, gitár; Csapó Adrián - gitár