Március 15-i megemlékezés Frankfurtban

/ Balogh Eszter Borbála /
balogh.eszter.borbala képe
Az Árpádházi Szent Erzsébet Magyar Katolikus Egyházközség, a Frankfurt-i és Mainz-i Református Gyülekezet 2024.03.10-én tartotta nemzeti ünnepünk alkalmából szervezett ökumenikus istentiszteletét és megemlékező ünnepélyét.
kokárda

Az eseménynek a Frankfurt Nied városrészében található Dreifaltigkeit Kirche adott otthont. Az ökumenikus istentiszteletet Batári Zoltán református lelkész és Belényesi József atya celebrálta, majd a frankfurti 84. Lehel Vezér Cserkészcsapat, a Cifra Gyermek-és Ifjúsági Tánccsoport és gyülekezeteink tagjai készültek táncelőadással, melynek koreográfiáját Klementné Kecskeméti Bea, Klement Nándor és jómagam (Balogh Eszter Borbála) készítettünk.

A legkisebbektől mezőföldi lépések és népi gyermekjátékokból összeállított csokor, míg a nagyobbaktól somogyi vonulós, ugrós, lassú és friss csárdás volt látható. Az előadás után versekkel és nótákkal emlékeztek meg a márciusi ifjakról a jelenlevők. Jó volt látni milyen sokan gyűltünk össze, milyen sokan viseltük büszkén 2024-ben is a kokárdánk.