Magyar szüreti bál Seattle-ben

/ Jávorszky Dóra /
javorszky.dora képe
Seattle-ben október 28-án szombaton tartották a Szüreti Bált, ahol ízletes vacsora, zamatos borok és jó hangulatú zene várta a vendégeket.
előkészületekfőfogásIpacs Ferenc borászLakatos György zenész

A terem berendezése, szüreti díszek elhelyezése, a főzés és készülődés kora délután vette kezdetét. A konyhán sokan segédkeztek, így jó hangulatban telt a finom báli vacsora elkészítése. A bálra 6 órától kezdve érkeztek a vendégek, majd 7-kor Vankova Zsuzsanna, a Washingtoni Amerikai-Magyar Szövetség elnöke mondott köszöntőt és nyitotta meg a rendezvényt.

A vendégek előételként magyar szalámit, sajtokat és szőlőt kaptak, főételként pedig csirkét, disznósültet, lazacot, mellé petrezselymes burgonyát és salátát fogyaszthattak, majd desszertként ízletes aprósütemények kerültek az asztalokra. Elengedhetetlen része egy szüreti bálnak a jó bor, amit számunkra Ipacs Ferenc borász biztosított. A zenéről és jó hangulatról Lakatos György gitáros gondoskodott, aki Floridából érkezett a szüreti mulatságra. Az esti tombolasorsolásra folyamatosan lehetett vásárolni a tombolajegyeket. A vacsora után kisorsolták a nyereményeket.

A vendégsereg késő estig mulatozott és beszélgetett. Sokaknak csak ritkán van lehetőségük egymással találkozni, ezért jó volt látni, hogy ezeken a magyar rendezvényeken többen is élnek a lehetőséggel, hogy bepótolják vagy éppen folytassák az el- vagy régebben félbemaradt beszélgetéseiket.