A Magyar Iskola Sydney ballagó bálja

/ Németh Virág /
nemeth.virag képe
Egy hete (2019. szeptember 28-án) tartották meg a Magyar Iskola Sydney ballagó bálját, melyen most először vehettek részt és ünnepelhettek közösen a New South Wales-i nappali tagozatos és a South Australia online-on tanuló érettségiző diákok.
A bál végzős diákjai és barátaikAz ünnepi műsorVégzős diákok keringőjeSzülők felkérése, a nyitótánc után

A végzősök ballagása a bál ünnepi műsorának keretén belül volt. A himnusz éneklése után (fuvolán közreműködött Németh Virág KCsP ösztöndíjas) a New South Wales-i Bankstown Magyar Középiskola tanára, Albecz Judit négy diákjától, míg a South Australia Adelaide Közösségi Nyelviskola elnöke, Sebők Mónika két végzős hallgatótól búcsúzott személyesen. Sajnos három másik diák nem tudott a nagy távolság miatt jelen lenni az eseményen. Az osztályfőnök, Szabó Ágnes, aki egyben az Adelaide iskola igazgatója is, hangfelvételről búcsúzott el a végzős tanulóktól.

A műsor során, a köszöntő és búcsú beszédek mellett, a ballagó tarisznyák átadására is sor került, melyeket a Győri Kékfestő Műhelyben készítettek az érettségizők számára.

A hivatalos eseményen részt vett többek között: Dr Mikola István, Magyarország nagykövete és felesége, Lúcia Johns, a NSW Közösségi Nyelviskolák elnöke, illetve Szórád Gábor, a KMCSSZ titkára Amerikából.

A műsor után a vacsora következett, melyen ízletes magyaros ételeket szolgáltak fel. Az est fénypontja a végzős diákok nyitótánca volt, melyet Kovács Marcell KCsP ösztöndíjas tanított be. A keringő végeztével megkezdődött a bál feledhetetlen hangulatú táncmulatsága.

Természetesen a gyermekek sem maradtak program nélkül. Az este során mókás fotózás, film- és mesesarok, illetve kreatív foglalkozás várta a kisebbeket.

Ez a ballagó bál igazán szép bizonyítéka annak, hogy a nappali és online tagozaton érettségiző diákok összehozhatók egy nagy közös ballagásra, annak ellenére, hogy van, aki 3000 km-t tesz meg, hogy jelen lehessen e jeles eseményen. Úgy gondolom, hogy ez a különleges, első alkalom nemcsak a Sydney-i magyar közösséget, hanem az ausztrál magyar közösség kohézióját is erősítette.