Magyar bál Helsinkiben

30 éves a Finnországi Magyarok Egyesülete

/ dr. Berta Eszter /
dr.berta.eszter képe
A Finnországi Magyarok Egyesülete idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját, így a novemberi bálon az egyesületet és a Katalinokat köszöntötték.
Boldog születésnapot FME!Breuer Klára nagykövet asszony beszéde a bálonAz alapító tagok elfújják a gyertyát.

Nagy Gábor, az egyesület elnöke üdvözölte a jelen lévő díszvendégeket: Dr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó asszonyt, Breuer Klára nagykövet asszonyt, Dr. Bán Istvánt az Észtországi Magyarok Munkácsy Mihály Egyesületének elnökét, Bihari Szabolcsot a NYEOMSZ és a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége elnökét, valamint Vereb-Dér Botondot a Finn-Magyar Társaság (FMT) igazgatóját.

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó asszony beszédében felköszöntötte az egyesületet és elismeréssel szólt annak kiemelkedően fontos és hasznos munkájáról. Breuer Klára nagykövet asszony beszédében kiemelte, hogy mennyire hálás az egyesület tevékenységéért és még dupla ennyi, eredményes munkával teli évet kívánt az egyesületnek.

A jeles évfordulóra születésnapi torta is készült, amelyen a gyertyát a jelen lévő alapító tagok: Sundberg Zsuzsa, Vászi István, Gálfi István és Lukácsfi Kristóf fújták el.

A köszöntőbeszédek után néptáncbemutató következett, amelyen Gálfi Botond és Szabó Zsófia magyar táncokat mutatott be.  A bemutató után következett a közös táncház, amihez az erre az alkalomra összeállt zenekar (Veres Zoltán, Szász- Urbán Boglárka, Makfalvi Miklós, Murat Ermutlu) húzta a talpalávalót.

A bálon gyereksarok kialakítására is sor került, ahol a legkisebbek is szórakozhattak társasjátékokkal, színezőkkel és érdekes feladatokkal.

 A vacsora elfogyasztása után az értékes tombolanyeremények sorsolása következett. Az est további részében Mágori Csaba DJ szolgáltatta a jobbnál jobb magyar slágereket a táncos mulatsághoz a 80 fős vendégseregnek.