Lisszabonba is eljött a Mikulás

"Szán repítette, gömbölyű zsákját száz fele vitte..."

/ Kenéz Dóra /
kenez.dora2022 képe
A Lisszaboni Magyar Nagykövetség adott otthont a kicsik és nagyok által egyaránt várva várt eseménynek: a Mikulás ünnepségnek.
Télapó1Kids1

Nagykövet Úr köszöntőjét követően Szigeti Ildi vidám énekével ("Apró lábak mocorognak, kipp-kopp, mindjárt bekopogtat") varázsolt remek hangulatot a csaknem 60 gyermeket és szüleit befogadó csodálatos szalonba. A rendezvényt Somogyi Kinga karácsonyi zongorajátéka tette még színesebbé.

A bátrabbak szavaltak vagy igen változatos hangszereken (fuvola, cselló, xilofon) zenéltek a jó öreg Mikulás bácsinak, aki sok édes finomsággal jutalmazta a szereplőket, illetve természetesen a többi jelenlévő gyermeket is, a krampuszoknak pedig egyetlen egy virgácsot sem kellett kiosztaniuk.

A délután kakaóval, forralt borral, ízletes házi készítésű harapnivalók elfogyasztásával, kézműveskedéssel és csocsózással zárult.

A színezés, festés, vágás, ragasztás, keresztrejtvény fejtés és az egyéb fejtörő játékok lebonyolítása Iván Gábor valamint az én feladatom volt. Reméljük, hogy a húsvéti tojáskeresés ugyanilyen népes és örömteli összejövetel lesz.