"Van egy kisszék, háromlábú..."

A Kaláka Zenekar Berlinbe látogatott

/ Szalay Zsófia /
szalay.zsofia képe
A Brunszvik Teréz Társaság a tavalyi évben négy pályázatot adott be a Betlen Gábor Alaphoz. Ezekből az egyik a Kaláka Zenekar Berlinbe látogatásához igényelt támogatást.
KalákaKalákadedikálásRingató

Október 13-án szombaton, délután 4 órától igazán tartalmas és szívmelengető élményben lehetett részük a berlini magyaroknak. A Brunszvik Teréz Társaság már tavaly április óta dolgozott az esemény megvalósításán, célunk a Kaláka Zenekar meghívása volt. 2018 januárjában beadtuk pályázatunkat, "Hagyományőrzés Berlinben" címmel, amiben a zenekar elhívására és a már hosszú ideje működő hagyományőrző Csingerálás foglalkozásunk megújítására igényeltünk támogatást. A pályázatunk sikeresnek bizonyult, a meghívás megtörtént, szombaton pedig mindenki egy kicsit újra gyereknek érezhette magát.

Az eseményt Ringató foglalkozással indítottuk Alföldy Anna vezetésével, aki a kisbabák és szüleik jókedvéről gondoskodott. Az óvodások és az iskolások számára óvoda-iskola "kóstolgatóval" készültünk, népszerűsítettük a már két helyszínen működő magyar iskolát, és a három helyszínen működő magyar óvodát. Természetesen a kézműveskedés sem maradhatott el; szövés, fonás, festés, őszies hangulatú barkácsolás zajlott.

A koncert után lehetőség volt CD-vásárlásra, dedikálásra, beszélgetésre a zenekar tagjaival.

Nagyon sok Berlinben élő magyar családnak lett felejthetetlen ez a délután.