Húsvéti játszóház a Harangvirágoknál Foster City-ben

/ Hajdú Zsuzsanna /
hajdu.zsuzsanna képe
Nemcsak a tavaszi időjárás, de a Harangvirágok játszóháza is segített abban, hogy húsvét előtt egy héttel mindenkinek igazi tavaszi hangulata legyen a San Francisco-i Öböl környékén. A Harangvirág Játszóház most húsvétkor is gondolt a magyar gyerekekre.
husveti jatszohazhusveti kezmuves foglalkozas is varta a gyerekeketNyuszika kincse babmesekorjatekokat, tavaszi dalokat tanulhattak a gyerekek

Nagyon sok felkészülés előzte meg az egész napos tavaszváró ünnepséget Foster Cityben. Az interaktív napon elsőként különböző kézműves foglalkozások várták a tíz év alatti gyermekeket, akik tojást festhettek, tavaszi virágokat készíthettek krepp papírból, vagy éppen húsvéti kosárkát csinálhattak.

A csoport tagjainak nagyon fontos, hogy ápolják a magyar hagyományokat, így ezen a tavaszváró programon is tanulhattak magyar dalokat a gyerekek. Körtáncok, mondókák és tavaszi dalok színesítették a programot. A legnagyobb sikere mint mindig, most is a bábmesének volt, a húsvéti nyuszi története most is elvarázsolta a kicsiket. Ezután egy láncmese következett, amibe szereplőként be is állhattak a gyerkőcök.

A tavaszváró programon a szülők sem unatkoztak, buzdíthatták gyermekeiket a  sorversenyekben is. Aki pedig mindezek után megéhezett, azt a süteményasztalnál finom palacsinta, almás pite és pogácsa várta. Szükség is volt az energiára, hiszen a parkban tovább folytatódott a húsvétolás, a nyuszi által eldugott tojásokban a gyerekekre sok-sok meglepetés várt. A Harangvirágok húsvéti napjára közel 20 család látogatott el, ők élményekkel és persze sok ajándékkal tértek haza.