Hálaadási Tábor Észak-Karolinában

/ Éles Gergő Péter /
eles.gergo.peter képe
Az észak-karolinai Oak Island óceánpartján tartottuk november utolsó napjaiban a hagyományos Hálaadási Tábort.
hálaadási táborhálaadási táborhálaadási táborhálaadási tábor

Az évek óta minden évben megtartott táborba Észak-Karolina, Dél-Karolina és Georgia magyarjai gyűlnek össze, hogy a szünidő adta lehetőségeket jó társaságban, tartalmasan töltsék el. A programok ugyan szervezettek, de mivel a sok alkalom alatt barátivá vált társaság igényei kerülnek előtérbe, ezért szabadon választhatók és időnként az improvizációnak is jelentős szerep jut, így történt ez idén is. Ez alkalommal a szállások három, sajnos nem egymáshoz közeli házban voltak, de ez nem szegte kedvét senkinek.

Az első este meghitt közös étkezésre gyűltünk össze az egyik házban, amivel hivatalosan is elkezdődött a közös program, de az egymáshoz való átjárás utána is jellemző volt.

A korosztály rendkívül vegyes összetételű volt, de mindenki talált magának kedvére való elfoglaltságot. A gyerekeknek különböző kézműves foglalkozások, festés, hurkapálcika építés, filmnézés volt tervben, illetve a parton sok játék lehetőség. A fiatalok és felnőttek focimeccset és kosárlabdameccset is vívhattak, sokan a horgászást választották, de akadt, aki biciklizett, vagy épp autókázott a part mentén.

Esténként beszélgetés mellett, papírdoboz festéssel lehetett az időt tölteni, ahol magyaros és kevéssé magyaros alkotások születtek, de kifejezetten igényes művészeti minőségben.

Mivel a fiatalok közül többen is hozták a pásztorfurulyáikat, ezért napközben egy közös zenélés is belefért, amit az utolsó este tábortüzénél be is lehetett mutatni a többi táborozó előtt. Természetesen az énekhangok is felcsendültek és magyar népdalokat énekelt, aki csak tudott.

Az időjárás kegyes volt, és gyönyörű naplementékkel ajándékozott meg minket minden nap. Habár a hálaadás nem magyar gyökerű ünnep, de remélem ennek a tábornak a hagyománya sokáig megmarad.