Farsangi mulatság Calgaryban

/ Boldizsár Botond /
boldizsar.botond képe
Calgaryban idén a jelmezverseny tematikája magyar vonatkozású volt, találkozhattunk Ludas Matyival, Doktor Bubóval, Tibi csokival is és a a magyar ábécével. Emelet fánkevő versenyen és ügyességi játékokon vehettek részt a gyerekek valamint volt lehetőség kézműveskedni és a délután végén egy fergeteges táncházban volt részünk.
Csoport kép KézművesCsőrmesterMűsor

Sokan és sokat dolgoztak azért, hogy ez a nagyszabású rendezvény megvalósuljon. Köszönetünket fejezzük ki az ötletadó és fő szervező Linge Katinak, Bezdek Éva tanárnőnek es Szabó László elnök úrnak. Köszönet a szponzorainknak, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács és Bethlen Történeti Társaság  anyagi támogatásáért, mely  nélkül nem jöhetett volna létre ez az egész hétvégés színházi program. 

Továbbá Bakó Mária óvónőnek, Magyarosi Eszter tanárnőnek a néptánc oktatató Szakony Chrissynek, a  Nádihegedű nagy családjának és az iskola közösségének. Hálásak vagyunk Séfel Katinak és Kedves Csabának akik a vidám pillanatokat örökítették  meg, valamint Fonalka Szilvinek a gyönyörű plakátért. Köszönjük a Vancouveri Magyar Színház társulatának, akik  Molnár Csilla rendezésében Szabó Szilvia Szökevények című mesejátékát hozták el nekünk, melynek hatalmas sikere volt, mind a gyermekek mind a szülők körében. 

Majd ezt követte a jelmezverseny melynek tematikája magyar vonatkozású volt, találkozhattunk Ludas Matyival, Doktor Bubóval, Piroskával és a farkassal, de meg Tibi csokival is és a  a magyar ábécével. Szinte nem is akadt olyan aki ne öltött volna maskarát. Külön kategóriában díjazták az egyéni és a családi jelmezeket, mind két kategóriában az első hat helyezett kapott díjat. Ezt követte a közös tanulás Chrissyvel. A délután folyamán fánkevő versenyen és ügyességi játékokon vehettek részt a gyerekek valamint volt lehetőség kézműveskedni is. Ezzel együtt büfé is várta a vendégeket,  s lángost, fánkot, üdítőt és popcornt lehetett vásárolni a  bevétel pedig a Nádihegedűt és a magyar iskolát támogatta.