Itt a Farsang Helsinkiben

A Finnországi Magyarok Egyesülete farsangi bált szervezett

/ dr. Berta Eszter /
dr.berta.eszter képe
2024. február 3-án került megrendezésre Helsinkiben a Finnországi Magyarok Egyesülete által szervezett farsangi bál, melynek során a mintegy 60 résztvevő nem csupán jelmezversenyeken vehetett részt, de különböző magyar, és nemzetközi slágerekkel színesített zenés mulatságon is.
Csengetett, Mylord?Marilyn Monroe és John F. Kennedy is megjelent a bálon

A farsangi bál Nagy Gábor, alias Bigus köszöntőjével kezdődött, és a gyermek jelmezversennyel folytatódott. A kisebb versenyzők között feltűnt egy tavasz tündér, és egy tigris is, továbbá egy énekes, és sárkány is megjelent az este folyamán. A gyermek jelmezversenyt követően jött a felnőttek kategóriája. A résztvevő magyar és a finn vendégek egyaránt élvezték az ikonikus karaktereket, mint Marilyn Monroe, és John F. Kennedy, valamint a "Csengetett, Mylord?" alakjai. Idén a felnőtt verseny résztvevői külön kis előadásokkal mutatták be jelmezeiket.

A bálon az élőzenei felhozatalt a „Lakka-mák” citerazenekar szolgáltatta, akik egy farsangi dalcsokorral szórakoztatták a közönséget. Az est fénypontjai között szerepelt továbbá a székelykáposzta vacsora, amely finom gasztronómiai élményt nyújtott a résztvevőknek. Az ínycsiklandó fogásért Krenner Zsuzsanna, a farsangi bál szakácsa felelt, aki mesterien készítette el az autentikus székelykáposztát.

Az est folyamán Bigus vezetésével izgalmas tombola is zajlott, melynek során értékes nyeremények találtak gazdára, tovább fokozva a résztvevők örömét.

A bál további részében Mágori Csaba DJ szolgáltatta a talpalávalót, így a résztvevők vidám táncos mulatsággal fejezhették be az estét.

Az esemény újabb fejezete volt a finnországi magyar közösség összetartozásának, és a Finnországi Magyarok Egyesülete örömmel vár mindenkit a következő eseményére.