Értük van a parádé…

Strasbourgi farsangi mulatság

/ Csuvár Bernadett Lilla /
csuvar.bernadett.lilla képe
Február 9-én színes farsangi mulatságnak lehettem szemtanúja Strasbourgban. Az elzászi magyar családok gyermekeikkel színes, ötletes jelmezekben jelentek meg zenés-táncos programunkon.
JelmezeseinkKoncert

Személyes kedvenceim a méhecske anyuka és rózsabimbó kisbabája voltak, de felbukkant a forgatagban szakács, macska, focista, kalóz és néhány tucat hercegnő is. Szerencsére két tigrisünk is jól kijött egymással, és a cicáink se kaptak hajba. A program részeként a finom uzsonna és sütemények, az izgalmas játékok és a felvonulás mellett a délután fénypontjaként a Belvárosi Betyárok együttes lépett föl. A zenekar sokak számára a tavalyi évből már ismerős nótákat játszott, de felcsendültek új szerzemények is. Kicsik és nagyok hangosan énekelték a szórakoztató dalokat. Nekem különösen tetszett, hogy a magyar nyelv játékossága és leleményessége is megjelent a szövegekben. A zenekar arra is ügyelt, hogy a gyermekek a különféle ütős-fúvós-pengetős hangszereket is megismerjék, és ne keverjék össze a dorombolást és a dorongolást. Sőt, most már azzal is tisztában vannak, hogy dorombolni nemcsak a cicák tudnak!

A koncert után a jelmezversenyé és a felvonulásé lett a főszerep.  A gyerekek néhány mondatban arról is beszámoltak a nagyközönség előtt, miért éppen az adott jelmezt választották. Ötletességükért és bátorságukért apróbb nyereményekben részesültek.

A sok játék, tánc és szórakozás közepette szinte elröppent az idő. A zsivaj, a tánc, a mulatozás – remélhetőleg – elűzte a telet!