Anyák napja ünneplés és Májusfa állítás a Bostoni közösségnél

/ Fózer Petra /
fozer.petra képe
Anyák napja, szendvics verseny, májusfa és fagyizás. Négy az egyben ünneplés a Bostoni magyaroknál.
Anyák napi előadásVirágkészítésMájusfa kitáncolásaMájusfa ünneplés

Bostonban a Boskolában a rövidített óra után anyák napi műsorral folytatódott a délelőtt. A gyerekek az ovisoktól kezdve a gimisekig egytől egyig felléptek, verset mondtak, énekeltek, táncoltak. Minden egyes gyermek az előadás után édesanyjának virágot adott. A szívmelengető előadás után több éves szokást betartva, szendvics verseny volt. Még az előző nap, vagy aznap reggel a gyermekek feladata az volt, hogy jobbnál jobb, szebbnél szebb szendvicseket készítsenek az összes anyukának aki eljön az ünnepségre.

Ezután a szülők feladata volt, hogy kreativitást és szépséget cukiságot tekintve szavazzanak melyik a három legjobb szendvics. Miután mindenki leadta a szavazatát, meg is kezdhették a kóstolást. Nem kell mondanom egyhamar a szendvicsek helyén csak morzsákat láttunk. A morzsák összeszedése után pedig ki lett hirdetve a három helyezett:

1. gyümölcsös háromszög alakú tejszínhabos szendvics, 2. mosolygós bagel szendvics, 3. kuglóf szendvics. A falatozás után el is kezdődött a cserkészet. Cserkészeten anyák napi versek, dalok gyakorlása után, virágos játékkal és virágkészítéssel folytatódott, amit a foglalkozás végén bemutattunk a szülőknek. A pici műsor után, a kicsiktől kezdve a nagyogik, mindenkit bevonva, kitáncoltuk a májusfát. A má­jus­fa a ter­mé­szet új­já­szü­le­té­sé­nek szim­bó­lu­ma és sze­rel­mi aján­dék is le­het. Cserkészfoglalkozáson az újjászületés ünnepeltük, de a foglalkozás után a nagyobb fiúk egészen késő estig járták a lányok házát és hagytak ott szépet és jót, ezzel is megmutatva szeretetüket.