Anyák napja Ottawában

/ Nagy Dóra /
nagy.dora képe
Május első vasárnapján az ottawai magyar gyerekek, fiatalok is köszöntötték édesanyjukat, nagymamájukat anyák napja alkalmából. Az ottawai Magyar Ház eseményén meghitt előadást mutattak be a magyar iskola tanulói, a cserkészek, a néptánccsoportok valamint a zenész növendékek.
kire_utott_ez_a_gyerek.jpgedesanyak_koszontese_versekben.jpga_magyar_iskola_neptanccsoportja.jpgaz_ifjusagi_neptanccsoport.jpg

A magyar iskolások Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? című novellájának részletét mutatták be, melyet a szereplők gyermekkori fotói illusztráltak. A színdarab elsöprő sikert aratott, a közönség sokszor felnevetett a gyerekek mókás előadásán. A kisiskolások rövid versekben köszöntötték édesanyjukat, nagymamájukat.

A cserkészek anyák napi dalcsokorral készültek, az iskolásokból álló néptánccsoport somogyi ugrós koreográfiát, az ifjúsági néptánccsoport pedig mezőségi táncokat mutatott be. Az előadások változatosságát emelte a számos zenésznövendék zongoradarabja.

A visszajelzések alapján egy színvonalas előadással lepték meg újból a közönséget és emlékezetes anyák napját varázsoltak számukra.

Az előadásokról kitűnő fotók készültek, melyekért köszönet Tarró Csaba szülőnek.