Nagypénteki passióolvasás

/ Sinkó Gábor /
sinko.gabor képe

A koronavírus járvány következtében otthonról intézzük minden munkánkat. Így az áhítatok, és Istentiszteletek megtartását is.

A nagyböjtben János evangéliuma alapján napi szinten írtam feleségemmel áhitatokat a Berlini Magyar Protestáns Gyülekezet és a Lipcsei Magyar Keresztény Gyülekezet honlapjába, és facebook oldalára. Közben már jó előre készültünk a nagyheti alkalmakra.

Ezeket az alkalmakat videóra vettük, és elérhetővé tettük őket a youtube-on is. Az alkalmakat a gyülekezet bevonásával sikerült megoldanunk. Nagy szolgálatot tettek a gyülekezetbe járó zenészek, akik a kántori szolgálatokat végezték el. Dóra és Gábor készségesen elvállalták a feladatot.

Különösen a nagypénteki passióolvasás felvétele sikerült jól. Ebben a szenvedéstörténet felolvasott jeleneteit híres festők képeivel illusztráltuk.

A nagyheti alkalmak után minden vasárnapra elkészítettünk egy-egy áhítatot is, amit szintén kitettünk a youtube-ra, hogy a híveink ne maradjanak igei magyarázatok nélkül.

Örömmel írhatom, hogy a berlini magyarok között végzett munka tovább folytatódik. Bár a személyes találkozások sajnos elmaradnak, de mégis kialakult egy online rutin, aminek részét képezik a youtube-os videókon kívül az online bibliakörök, és beszélgető körök is.

Nagypénteki evangélikus istentisztelet