17. Anyák napi ünnepség Innsbruckban 2.

Anyaság, család, szeretet

/ Cseh Csaba /
cseh.csaba képe

Május második vasárnapján ünnepelték a Tirol tartományában élő magyar családok az Anyák napját! Az innsbrucki Magyar Házban az édesanyák tiszteletére ökumenikus istentiszteletet, ünnepséget tartottak, ezt követően grillpartival és családi programokkal folytatódott az ünnepség. 

Az ökumenikus istentiszteleten Nagy-György Attila katolikus pap és Bartha Réka református lelkész megemlékezett az anyaságról és a szülői szeretetről, amely a családi lét és harmónia nélkülözhetetlen alkotóelemei. Schenk Angyalka cserkészparancsnok megható szavakkal köszöntötte az ünnepségen résztvevő édesanyákat, nagymamákat és dédnagymamákat.

A Külhoni Magyar Családok Évéhez kapcsolódóan Schenk Angyalka egy családi fotókiállítást állított össze a korábbi és jelenlegi cserkészcsaládok beküldött fotóiból. A családi fotókiállításra várják további résztvevők képeit.

Hálás köszönet az együttműködő vezetőknek, oktatóknak, anyukáknak, akik által ez a nagyszerű programsorozat sikeresen zárult. Kívánjuk, hogy a továbbiakban is hasonló sikeres programok valósulhassanak meg az innsbrucki magyar közösségekben és ugyanilyen nagylelkűen támogassák egymást építve a diaszpóra magyar közösségek családias légkörét. 

A videót készítette: Varga Bernadett

17. Anyák napi ünnepség Innsbruckban 2. Anyaság, család, szeretet