Windsori magyar gyerekek karácsonyi műsora

Pásztorjáték, angyaltánc, közös ének, mézeskalács

/ Csukai Magdolna /
csukai.magdolna képe

A szokásokhoz híven, december második szombatján tartotta karácsonyi műsorral egybekötött ebédjét a windsori magyar közösség.

A gyerekek hetek óta izgatottan készültek, próbák sokaságán vettek részt, hogy egy gyönyörű műsorral örvendeztethessék meg szüleiket, illetve a közönség többi tagját. A műsor két fő részből állt, amit gyönyörű, élő fuvolaszó vezetett át. Először egy verses összeállítást adtak elő a gyerekek, aminek a folytatása egy klasszikus magyar betlehemes volt. Ebben a második részben a pásztorjátékot, az angyaltáncot, a három királyok és a pásztorok kis Jézusnál tett látogatását tekinthettük meg. Zárásként közösen énekeltük el a Kis karácsony, nagy karácsony című dalt, majd a résztvevő gyerekek mézeskalács ajándékot kaptak.

A műsort karácsonyi ebéd követte, ahol a sok-sok finomság elfogyasztása után jókat beszélgettünk és ismét dalra fakadtunk. Olyan közismert dallamok csendültek fel, mint a Pásztorok, pásztorok; Dicsőség; Jöjj és halld a hírt.

pásztorjátékangyalok tánca 1angyalok tánca 2angyalok tánca 3angyalok üzenete a pásztorokhozkirályok a kis Jézusnálpásztorok a kis Jézusnál 1pásztorok a kis Jézusnál 2pásztorok táncaközös ének