Virágvasárnap Hamiltonban

Megkezdődött a nagyhét

/ Kürti Csaba /
kurti.csaba képe

Virágvasárnappal megkezdődött a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.

A virágvasárnapi szentmisét 2019. április 14-én a hamiltoni Szent István király magyar plébániatemplomban Joseph Durkacz atya celebrálta.

A magyar plébániatemplomot 1944-ben alapították és azóta a magyar közösségi élet egyik központi helyszíne. A templom ad otthont a Rozmaring néptánc együttesnek és a Hamiltonban működő cserkész csapatoknak is. A város különlegesnek számít ebben a tekintetben is, mivel külön van fiú és leány cserkész csapat is. A templom kistermében rendszeresek a közösségi események és rendezvények.

A templom internetes elérhetőségei:

Web: http://ststephenhamilton.church
Fecebook: https://www.facebook.com/ststephenofhungary/

Fotók: Kürti Csaba (c)

Virágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap HamiltonbanVirágvasárnap Hamiltonban