Rákóczi szellemében Niagarán

II. Rákóczi Ferenc emlékút Niagara Fallson az Árpád házban

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe

II. Rákóczi Ferenc fejdelemre emlékeztünk október első vasárnapján a Niagara Fallsi Árpád házban. A műsor címe Rákóczi szellemében volt és a Rákóczi Alapítvány szervezete az emlékév programját. A fellépők a korábbi Rákóczi Mozgótábor résztvevői voltak: Koncz Kriszta, Varga Anita és Csadi Zoltán.

Az eseményt a Rákóczi Alapítvány elnöke, Papp-Aykler Zsuzsa nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, a magyar történelem egyik  legkiemelkedőbb alakjára napjainkban is aktuális emlékezni. Köszöntő beszédében Palkovits Valér főkonzul arra hívta fel a közönség figyelmét, hogy a Rákóczi-emlékév célja a magyar öntudat erősítése, történelmi alakjának megismertetése. Jeles nap volt ez, hiszen az Árpád ház elnöke, Szőke János és felesége Gitta 57. házassági évfordulójukat ünnepelték. A főkonzul őket is köszöntötte beszéde végén és egy csokor kíséretében szeretettel gratulált nekik.

A Niagara félszigeten élő magyarok közel 100 fővel jelentek meg a rendezvényen, hálásan köszönték a szép műsort.

Niagara Falls PlakátRákóczi Alapítvány elnöke, Papp-Aykler Zsuzsa Palkovits Valér főkonzul 57. házassági évfordulója alkalmából köszöntötte Palkovics Valér Főkonzul úr Szőke János elnök és Szőke Gitta feleségétRákóczió alapítvány elnöke megköszönte az Árpád ház vezetőségének a szerevzéstMűsor közbenCsadi Zoltán visszatérő fellépő az Árpád HázbaAHSzeretetkörSzeretetkörSzeretetkörSzeretetkör