Prágai fényszövő

Lőrincz Zsuzsa grafikus – és szobrászművész kiállítása Prágában

/ Karát Eszter /
karat.eszter képe

Lőrincz Zsuzsa nem csupán képzőművészeti alkotásai, hanem a közösségi életben betöltött aktív szerepe miatt is megkerülhetetlen alakja a prágai magyar diaszpórának. A Cseh-és Morvaországi Magyarok Szövetsége, valamint a Liszt Intézet által szervezett kiállítások szakmai referenseként számos magyar alkotó munkáit hozta el Prágába az utóbbi évtizedekben.                            

Életrajzi adatok:

1954-ben született Pozsonyban. A zebegényi Szőnyi István nyári szabadiskolában tanult 1970-ben és 1972-ben. A prágai Képzőművészeti Akadémia növendéke volt 1979-1985 között. Mestere: Ladislav Čepelák. Prágában él. Grafikái megjelentek több prágai albumban. Festészettel, szobrászattal is foglalkozik. Egyéni és csoportos tárlatokon mutatta be munkáit Pozsonyban, Prágában, Komáromban, Dunaszerdahelyen és Budapesten.

(forrás: Liszt Intézet Prága https://culture.hu/hu/praha/esemenyek/lorincz-zsuzsa:-utak )

Legújabb, saját kiállítása a Fényszövő címet kapta. A kiállítást a bubeneči régi víztisztító galériájában rendezték meg. Az ipari műemléképület hangulata nagyon jól rezonált Zsuzsa alkotásaira. A kiállítást Neumann Éva, szintén Prágában élő magyar származású kurátor nyitotta meg. A megnyitón felléptek a prágai Huzavonó Zenekar utánpótlás csoportjának énekes növendékei, Hlavács Eszter és Csatlós Zita. Felkészítő tanáruk Karát Eszter, kobzán közreműködött Csatlós Flórián.

A képgalériában található fotókat Fajd János készítette.

Fényszövő - Lőrincz Zsuzsa kiállítása PrágábanFényszövő - Lőrincz Zsuzsa kiállítása PrágábanKarát Eszter és Csatlós Flórián produkciójaKiállítás a bubeneci régi víztisztító telep galériájábanLőrincz Zsuzsa és Neumann ÉvaLőrincz Zsuzsa portréLőrincz Zsuzsa - FényszövőkCsatlós Zita, Hlavács Eszter és Karát Eszter magyarbődi dalokat adtak előLőrincz Zsuzsa kiállítás