Magyar stand Andalúziában

/ Csire Tímea /
csire.timea képe

Április 27-én rendezték Esteponában, Andalúziában a „Külföldi rezidensek napját” (Día de Residentes Extranjeros) azzal a céllal, hogy bemutatkozhasson minden nemzetiség, aki a környéken él. A Costa del Sol-nak nevezett dél-spanyolországi tengerparti szakaszon több száz magyar él, őket képviselte magyar standdal a Madách Egyesület Costa del Sol-i ága.

A verőfényes napsütésben, pálmafákkal körülvett parkban félkör alakban helyezték el az egyes országok sátrait. A felhozatal igen színes volt, jelen volt többek között Mexikó, Columbia, a Fülöp-szigetek, Franciaország, Lengyelország, Svédország is. Pultjaikon mindenki azt mutatta be, amit fontosnak tart kultúrájából: a népművészettől kezdve természetesen a gasztronómiáig. A magyar standon is megtalálhatóak voltak népi motívumaink, jellegzetes tárgyaink közül pedig pár Zsolnay porcelán darab és különböző Rubik-kockák is. Péksüteményeket, pogácsát, süteményt kínáltunk, amelyek mellé magyar borokat is lehetett próbálni, sőt a legbátrabbak még pálinkát is kóstolhattak.

A színpadon pedig egész nap különböző ének- és táncprodukciókat hallgathattunk, így a jó hangulat is adva volt. Különös érzés volt a magyar kakaós csiga és Egri Bikavér árulása flamenco zenével a háttérben, de úgy gondolom, éppen ezek az események segítenek abban, hogy ez a kulturális sokszínűség még jobban megférjen egymás mellett.

A parkÉletképA magyar standFrancia standSvéd standMexikóMagyar standMagyarországMagyar standJókedvűen folyik a munkaMagyar kínálatMagyar kínálatA csapatMagyar lányokMagyar kinálatMagyar péksüteményekPogácsa és ZsolnayLányokVásárlásMadách EgyesületMindenhol ott vagyunk I.Mindenhol ott vagyunk II.Mexikói táncosMexikói táncosMexikói táncosMadártávlatbólZenészekTáncosokTáncosokA színpad