Magyar Piac Regensburgban

2018 szeptemberében ismét megrendezték a már hagyományos Magyar Piacot Regensburgban.

/ Wenczel Flóra /
wenczel.flora képe

A piac nem volt nagy, viszont annál színesebb. A látogatókat mi más várta volna a faházsor elején, mint az elmaradhatatlan kürtőskalács és lángos. A Magyarországot nem ismerő látogatók igazi magyar vásárhangulattal szembesülhettek, hiszen minden volt, amiről a magyarok tudják, hogy elmaradhatatlan az ünnepi piacokon. A kézzel készült színes kosarak árusa, a pöttyös edényeket áruló fazekas, a gyerekeket a fa hintalovacskával csalogató fafaragó és az amellett álló kézműves szappan csak a kezdete volt a csodának. Az arra tévedő vendégek egyéni mézecskalács szívecskéket vihettek haza saját maguknak, vagy feliratoztathatták szeretteiknek ott helyben. Arról nem is beszélve, hogy a vöröspaprikafűzérekkel díszített hentesházban mindenki megízlelhette Magyarország legjavát a kolbásztól a szalonnán át egészen a csülökig. A közelgő télre való tekintettel pedig finom szőrméket, bőrkesztyűt, sapkákat vásárolhattak a következő helyre tovább-ballagva. De ne feledkezzünk meg a hazai, termelői mézet áruló bódéról sem, ahol lehetőség volt megkóstolni minden mézfajtát, hogy utána azt választhassuk a többtucat csupor közül, ami valóban nekünk való.

A megnyitóra 11 órakor került sor. A szorgoskodó Rét Ivánné Beatrixot és színes csapatát Gertrud Maltz-Schwarzfischer polgármesterasszony köszöntötte, hangsúlyozva, mennyire örül a magyar-német együttműködés effajta megvalósításának, illetve a pezsgő magyar életnek Regensburgban. Nemcsak a Duna az, ami a két népet összeköti – mondta -, hanem a közös evés és ivás is. Amire egyébként szintén lehetőség volt, hiszen igazi magyar konyha és pincészet is érkezett a vándorló piaccal. A helyiek magyar ételeket és italokat, savanyúságokat kóstolhattak. És miután a polgármesterasszony megtartotta köszöntőbeszédét, a magyar-német küldöttség együtt vágta fel a Stadt Regensburg jelképpel ellátott tortát. Ezzel megkezdődhetett az idei őszi magyar piac Regensburgban.

Fafaragó_ Magyar piac RegensburgHentespult_ Magyar piac RegensburgSzőrme_Magyar piac RegensburgKézműves szappan_Magyar piac RegensburgSavanyúságok_Magyar piac RegensburgPincészet_Magyar piac RegensburgTrikolor szalvétasor_Magyar piac RegensburgErdélyi Tibor Méhészet_Magyar piac RegensburgMézeskalács_Magyar piac RegensburgErdélyi Tibor Méhészet_Magyar piac RegensburgMéz_Magyar piac RegensburgLángos_Magyar piac RegensburgKürtőskalács_Magyar piac RegensburgKosárfonó_Magyar piac RegensburgKészül a mézeskalács_Magyar piac RegensburgKerámia_Magyar piac RegensburgMagyar Piac Regensburg 2018.09.20-24.Neupfarrplatz_Magyar piac RegensburgA magyar piac nyitónapja_Magyar piac RegensburgStadt Regensburg_Magyar piac RegensburgTortaavatás_Magyar piac Regensburg